Glutenvrije Perziktaart
Bereidingstijd
30
minutesBaktijd
20
minutesIngrediënten
2 eieren op kamertemperatuur
1 zakje vanilliesuiker
120 gram suiker
110 gram zonnebloemolie
155 gram perzik yoghurt/kwark op kamertemperatuur
1 zakje bakpoeder
130 gram Schär Kuchen und Kekse
1/2 theelepel xantaangum
1/2 theelepel psylliumvezels
- Voor de topping
200 ml koude slagroom
1 zakje klopfix
1 eetlepel perzik yoghurt/kwark
2 flinke eetlepels mascarpone
1 eetlepel suiker
5 halve perziken (uit blik of vers)
- Extra
Vlaaivorm 35 cm
handmixer
bakspray
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C
- Klop de eieren los samen met de vanillesuiker, suiker, olie en de yoghurt, klop het geheel tot een superluchtig geheel in een paar minuten
- Voeg xantaangum en klop nogmaals door
- Meng het meel samen met de bakpoeder en psyllium en zeef het over het beslag
- Vet een bakvorm in met de bakspray, ik gebruik de coatingspray van Allergento https://www.allergento.shop/product/pancoating-spray/
- Giet het beslag hierin en bak voor ongeveer 20 minuten tot een goudbruine cake. Gebruik een sateprikker om te checken of deze gaar is . Wanneer de prikker nattig is laat je de cake nog even doorbakken
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort op een rooster
- Maak intussen de topping klaar, klop hiervoor de slagroom met de suiker en klopfix stevig
- Voeg dan de mascarpone en de kwark toe en klop deze kort er door
- Giet de perziken af en dep ze droog en snijd ze in partjes/plakjes
- Wanneer de cake goed is afgekoeld, smeer je topping bovenop de cake en verdeel de partjes erover
- De taart is klaar om geserveerd te worden!
- Succes!
Groetjes Ouafae