Glutenvrije Piccolini’s
30
stuks25
minutes15
minutesIngrediënten
Lijnzaadpapje
20 gram blonde lijnzaadmeel50 gram heet gekookt water
De rest van de ingrediënten
200 gram bruiswater
200 gram gekookt heet water
50 gram koud water
7 gram gedroogde gist
1 theelepel suiker
350 gram landbroodmix van Allergento https://www.allergento.shop/product/broodmix-landbrood-wit-5-kg/ (kan ook vervangen worden met Allergento witte broodmix) of ander glutenvrij meel
200 gram witte broodmix van Allergento https://www.allergento.shop/product/broodmix-wit-5-kg/
1 theelepel psylliumvezels https://www.allergento.shop/?s=psyllium&post_type=product
1 theelepel broodverbeteraar https://www.allergento.shop/product/broodverbeterpasta-200-gram/
- Topping
Voor de tomatensaus
Half pakje gezeefde tomatenScheutje olie
wat zout, peper en oregano
Beleg
Blikje tonijnRode ui
Gesneden zwarte of groene olijven
Voeg vooral toe wat je zelf lekker vindt
Bereidingswijze
- Meng het gekookte water met het gemalen lijnzaad (kant en klaar of zelf malen) en laat 5 minuten staan
- Meng al het water met elkaar, voeg het gist en suiker toe, en als laatste de overige ingrediënten en het lijnzaadpapje. Mix voor ongeveer 5 minuten met een standmixer op middelhoge stand
- Neem een spuitzak en doe daar het deegbeslag in, knip een punt af en spuit spiraalrondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier (zie onderstaand filmpje)
- Laat de rondjes rijzen voor ongeveer 45 minuten, kan ook in warme oven die je opgewarmd hebt op 50 C en uitgezet hebt. Vergeet geen schaaltje water onderin de oven te leggen (haal de pizzabodems in dit geval na 30 minuten eruit en warm de oven op 200 C
- Meng ondertussen de gezeefde tomaten, met de olie en kruiden, bedek hiermee de pizzaatjes
- Doe daarop de gesneden ui, de tonijn en de raspte kaas, en wat olijfjes, of gebruik een topping die jij zelf lekker vindt
- Bak de piccolini’s direct af tot goudbruin in ongeveer 15 minuten. Hou goed in de gaten
- Dek ze voor gebruik af met een schone theedoek
Recipe Video
Notes
- Deze piccolinis kun je beleggen naar keuze. Zeer geschikt voor gebruik van een pizzarette, of wanneer je een voorraadje pizzabodems in de vriezer wil. Bak de bodems dan af zonder beleg voor ongeveer 10 minuten (spuit ze wel iets in met wat water). Laat ze afkoelen en vries ze in. Maak de bodems zo groot als je zelf wil!