Glutenvrije Piccolini’s

Deze mini pizzaatjes oftewel piccolini's zijn geweldig als een snack en staan binnen een handomdraai op tafel! Ideaal voor een borrel of gebruik in een pizzarette. En de topping....die mag je helemaal zelf bepalen en erop los variëren. Tip! Maak eens een voorraadje extra en vries het in. En maak ze zo groot als je wil! Je hoeft bij dit recept geeneens met je handen in het deeg, hoe tof is dat?!

Glutenvrije Piccolini’s

Recipe by Ouafae
Aantal

30

stuks
Bereidingstijd

25

minutes
Baktijd

15

minutes

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gekookte water met het gemalen lijnzaad (kant en klaar of zelf malen) en laat 5 minuten staan
  • Meng al het water met elkaar, voeg het gist en suiker toe, en als laatste de overige ingrediënten en het lijnzaadpapje. Mix voor ongeveer 5 minuten met een standmixer op middelhoge stand
  • Neem een spuitzak en doe daar het deegbeslag in, knip een punt af en spuit spiraalrondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier (zie onderstaand filmpje)
  • Laat de rondjes rijzen voor ongeveer 45 minuten, kan ook in warme oven die je opgewarmd hebt op 50 C en uitgezet hebt. Vergeet geen schaaltje water onderin de oven te leggen (haal de pizzabodems in dit geval na 30 minuten eruit en warm de oven op 200 C
  • Meng ondertussen de gezeefde tomaten, met de olie en kruiden, bedek hiermee de pizzaatjes
  • Doe daarop de gesneden ui, de tonijn en de raspte kaas, en wat olijfjes, of gebruik een topping die jij zelf lekker vindt
  • Bak de piccolini’s direct af tot goudbruin in ongeveer 15 minuten. Hou goed in de gaten
  • Dek ze voor gebruik af met een schone theedoek

Recipe Video

Notes

  • Deze piccolinis kun je beleggen naar keuze. Zeer geschikt voor gebruik van een pizzarette, of wanneer je een voorraadje pizzabodems in de vriezer wil. Bak de bodems dan af zonder beleg voor ongeveer 10 minuten (spuit ze wel iets in met wat water). Laat ze afkoelen en vries ze in. Maak de bodems zo groot als je zelf wil!

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief