Glutenvrije Pinda ovaaltjes
Aantal
45
stuksPrep time
30
minutesBaktijd
10
minutesIngrediënten
300 gram fijngemalen ongezouten geroosterde pinda’s
100 gram gesmolten roomboter
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje bakpoeder
120 gram zonnebloemolie
1/2 theelepel kaneel
snufje zout
175 gram suiker
ongeveer 220 gram Schär Kuchen und kekse
- Extra
Poedersuiker om in te rollen
Koekpapiertjes (te koop bij de Marokkaanse winkeltjes) heb je niet tot je beschikking gebruik dan servetjes of cupcakepapiertjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 C.
Maal de pinda’s fijn
Meng alle ingrediënten samen behalve het meel, en klop dit samen. - Voeg het meel toe en meng met een pollepel tot een vast deeg
- Vorm ovaaltjes zo dun als een vinger of rondjes ter grote van een walnoot en leg deze met genoeg ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze groeien en lopen uit in de oven
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 C voor ongeveer 10 a 13 minuten
- Laat de koekjes heel goed afkoelen, want ze zijn anders heel breekbaar
- Rol ze na het afkoelen door de poedersuiker en wikkel ze eventueel in een papiertje
- Succes! Groetjes Ouafae