Glutenvrije Pinda ovaaltjes

Hou jij van pindas en koekjes die smelten in je mond? Dan is dit koekje echt iets voor jou! Super breekbaar, maar zoooo lekker Gemaakt naar oma's recept

Glutenvrije Pinda ovaaltjes

Recipe by Ouafae
Aantal

45

stuks
Prep time

30

minutes
Baktijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram fijngemalen ongezouten geroosterde pinda’s

  • 100 gram gesmolten roomboter

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1/2 zakje bakpoeder

  • 120 gram zonnebloemolie

  • 1/2 theelepel kaneel

  • snufje zout

  • 175 gram suiker

  • ongeveer 220 gram Schär Kuchen und kekse

  • Extra
  • Poedersuiker om in te rollen

  • Koekpapiertjes (te koop bij de Marokkaanse winkeltjes) heb je niet tot je beschikking gebruik dan servetjes of cupcakepapiertjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 C.
    Maal de pinda’s fijn
    Meng alle ingrediënten samen behalve het meel, en klop dit samen.
  • Voeg het meel toe en meng met een pollepel tot een vast deeg
  • Vorm ovaaltjes zo dun als een vinger of rondjes ter grote van een walnoot en leg deze met genoeg ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze groeien en lopen uit in de oven
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 C voor ongeveer 10 a 13 minuten
  • Laat de koekjes heel goed afkoelen, want ze zijn anders heel breekbaar
  • Rol ze na het afkoelen door de poedersuiker en wikkel ze eventueel in een papiertje
  • Succes! Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief