Glutenvrije Pindakoeken
Aantal
18
stuksBereidingstijd
25
minutesBaktijd
20
minutesIngredients
220 gram havermeel (havervlokken fijnmalen tot meel)
25 gram rijstmeel wit
60 gram zonnebloemolie
80 gram suiker (eventueel vervangen door 30 gram honing en 50 gram erythritol)
1 ei
2 gram bakpoeder
1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Extra
160 gram chocolade naar keuze
75 gram ongezouten geroosterde pinda’s
- Extra nodig
vel bakpapier
bakplaat en bakpapier
uitsteker 7 cm
deegroller en pollepel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor 180 C, ik heb op hete luchtstand gebakken
- Maal de havervlokken tot meel of gebruik kant en klare havermeel en meng met de bakpoeder en rijstmeel.
- Meng in een ander kom het ei, olie, suiker, en zout en klop met een garde tot een luchtig mengsel
- Voeg de meelsoorten toe, meng met een pollepel en kneed daarna met de hand tot een deegbal
- Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier of gebruik er 1. Leg hiervoor het deel aan de ene kant en vouw de andere kant van het papier hierover heen. Rol uit tot een lap van een 0.5 cm dik.
- Steek cirkels uit het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 15-20 minuten goudbruin
- Laat de koeken goed afkoelen
- Hak de pinda’s in grove stukjes en smelt de chocolade au bain marie
- Meng de pinda’s door de chocolade en verspreid op elke koek wat van dit pindamengsel. Druk op de koek nog een paar pindas in de chocolade voor versiering
- Laat uitharden en bewaar de koekjes in een vershoudtrommel