Glutenvrije Pitabroodjes

Laatst maakte ik deze heerlijke Pitabroodjes, glutenvrij natuurlijk, samen met de gekruide kipspiesjes. Het was super mooi weer gister, dus heeft mijn man de spiesjes buiten op de grill gebakken. Allemaal heerlijk genoten weer. De broodjes zijn makkelijk te vullen omdat deze mooi oppoppen in een super hete oven. Veel lekkerder dan die van de winkel en super simpel om zelf te maken, ook glutenvrij!

Glutenvrije pitabroodjes

Recipe by Ouafae
Aantal

8

stuks
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale rijstijd

80

minuten

Ingrediënten

  • 380 gram Schär Bröt meel

  • 20 gram boekweitmeel

  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)

  • 50 ml (zonnebloem)olie

  • 1 theelepel zout

  • 1 eetlepel volle yoghurt of kwark

  • 1 volle theelepel psylliumvezelpoeder ( Allergento)

  • 1 eetlepel suiker

  • 350 gram lauwwarm water

  • Extra nodig
  • standmixer+ vlinderhaak

  • Rijstmeel voor werkvlak

  • braadslede en 250 ml gekookt water

  • 2 vellen bakpapier en bakplaat

Bereidingswijze

  • Meng het water met de gist en suiker en laat paar minuten staan
  • Voeg dan de yoghurt/kwark toe en de meelsoorten. Daarop de olie en het zout
  • Mix in een stand-mixer voor 7-8 minuten met de vlinderhaak tot een soepel deeg. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen. Laat afgedekt rijzen op een warme plek tot de hoeveelheid is verdubbeld. (ongeveer 45-60 minuten) Ik heb de kom afgedekt in de oven gezet op 50 C met een schaaltje water onderin. Ik had 45 minuten nodig om te laten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250 C MET EEN OMGEKEERDE BAKPLAAT IN HET MIDDEN VAN DE OVEN En onderin de oven een braadslede.
  • Strooi wat rijstmeel op het werkvlak en verdeel het deeg in 8 stukken. Bol ze mooi op. Rol ze uit tot een mooie cirkel van een paar mm dik en leg op een vel bakpapier. Houd 4 stuks aan op 1 vel! laat afgedekt rusten voor 20 minuten
  • Wanneer de rijsttijd verstreken is kook je 250 ml water. Spuit de broodjes in met water en schuif op de hete bakplaat. Giet gekookt water in de hete braadslede en sluit meteen de ovendeur. Bak voor 10-15 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Herhaal het proces bij de 2de batch.
  • Leg de pita’s afgedekt met een theedoek op een rooster. Serveer warm met bv shoarma, gyros of deze heerlijke kipspiesjes!

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

4 reacties

  1. Zondag je broodjes gemaakt en wat waren ze lekker! Mijn man die gewoon gluten mag, vond ze lekkerder dan de standaard uit de winkel. En de rest ook. Mijn gv dochter zat te smikkelen!
    Ik vroeg me af hoe ik er voor kan zorgen dat ze echt bol worden. En kun je zeggen waar die warme plaat met de stoom voor is?
    Hoe dan ook, een recept dat we vaker gaan maken. Dank!

    • Dag Jorien,

      wat leuk om te lezen! En fijn dat ze zo in smaak zijn gevallen! Dat ze bol worden, heeft echt te maken dat ze in een loei hete oven gebakken worden. Zorg dat je de oven op de hoogste graad aan hebt staan. bij mij is dat 250 C en ik warm een ovenbakplaat mee op. Je schuift dan de pitabroodjes op bakpapier op de hete bakplaat. De hitte zorgt ervoor dat ze oppoppen. Kook water en giet gekookt water in de hete braadslede onderin de oven, wanneer je de broodjes in de oven schuift. Dit zorgt ervoor dat de broodjes nog even doorrijzen in de oven. En zorgt ook voor een heerlijke korst.

      Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Als je even bij de zoekfunctie onder “bakken met stoom, hoe doe ik dat?”zoekt dat vind je een artikel wat ik erover heb geschreven.

      Heel veel succes!
      Groetjes Ouafae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief