Glutenvrije Pizzastukken

Vanmorgen vroeg op en eerst even iets gemaakt wat al een tijdje in mijn hoofd zat om een keer uit te proberen... Namelijk De pizzastukken van Bakkerij Bart, ken jij die ook? Deze moesten namelijk met gemak glutenvrij gemaakt worden en ook binnen 1.5 uu klaar zijn en....zonder je handen in het deeg te zitten Wie wil dat nou niet?🤩 Ik begon mooie vierkantjes te spuiten met genoeg ruimte er tussen (dacht ik 😅) die na het rijzen al joekels waren geworden. De bedoeling was een normaal 1 persoons formaat Na het bakken helemaal uitgelopen tot bijna een plaatpizzA🤪 Maar goed..dat wilde de pret niet onderdrukken want check deze fluffyness mensen😍😍 Smaak was toppie! Volgende keer lange rechthoeken spuiten of kleinere vierkantjes. Ben nu gedwongen ze in hapklare vierkantjes te snijden. Doet verder niets af aan de smaak hoor😋 maar wilde gewoon perfectie😬 Wie mist deze pizzastukken ook? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op mijn webpagina en ontvang wekelijks op vrijdag de allernieuwste recepten www.glutenvrijgenietenmetouafae.nl

Glutenvrije Pizzastukken

Recipe by Ouafae
Aantal

5

stuks
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale rijstijd

45

minuten

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 150 gram lauwe melk

  • 130 gram lauw water

  • 1 eetlepel melkpoeder

  • 1 theelepel suiker

  • 7 gram gedroogde gist

  • 1 theelepel psylliumvezels

  • 100 gram Finax witte broodmix

  • 200 gram Allergento witte broodmix

  • 4 snufjes zout

  • Topping
  • 1 rode punt paprika

  • 1 gele punt paprika

  • 1/2 groene punt paprika of 2 turkse groene milde pepers

  • 1 rode ui

  • Zonnebloemolie

  • Kruiden: zout, zwarte peper, paprikapoeder, chilivlokken

  • Extra
  • Frito tomatensaus

  • half zakje geraspte kaas

  • Gedroogde peterselie

  • Extra nodig
  • Handmixer

  • Bakpapier

  • Spuitzak

Bereidingswijze

  • Snijd de groentes in miniblokjes en bak kort voor 5 minuten met wat zonnebloemolie
  • Breng op smaak met de kruiden en bak even mee
  • Meng intussen in een grote mengkom het lauwe water en melk met de gist en suiker en laat 5 minuten staan
  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix met een handmixer op hoogste stand voor een aantal minuten tot een luchtig deegbeslag
  • Schep het deegbeslag in een grote spuit zak en knip een grote punt af
  • Neem 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  • Kies zelf welke vorm je wil spuiten. Ik heb 5 vierkanten gedaan maar die waren enorm gegroeid waardoor ik bijna een plaatpizza had en deze in vierkantjes heb moeten snijden. Dit is overigens ook een optie 🙂
  • Spuit kleine vierkantjes of rechthoeken, cirkels, net wat jij wil!
  • Spuit eerst een omlijning (dus de buitenkant) en vul daarna op met deegbeslag. Filmpje is te vinden op Facebook https://fb.watch/e_fSW62F9J/
  • Laat steeds genoeg ruimte er tussen want tijdens het rijzen groeien ze best flink. Wil je dikke pizza’s spuit ze dan dubbelop
  • Smeer een ruime laag frito tomatensaus en schep daarop wat gebakken groente en daarop de geraspte kaas
  • Als laatste bestrooi je er wat gedroogde peterselie
  • Zet de oven aan op 50 C en leg een schaaltje water onderin. Schuif de pizzastukken in de oven en laat rijzen voor 30 minuten. Zet de oven na 5 minuten uit!
  • Na de 30 minuten haal je de pizzastukken eruit en warm je de oven op 200 C voor 15 minuten
  • Schuif de pizza’s weer in de oven en bak tot ze goudbruin aan de onderkant
  • Laat iets afkoelen en smullen maar! Snijd eventueel in stukken

Notes

  • Gebruik verschillende toppings die je lekker vindt, zoals: gebakken kipstukjes, tonijn, salami, peperoni etc
  • Maak een grote plaatpizza en snijd in vierkantjes nadat het iets is afgekoeld, mocht je sneller klaar willen zijn

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief