Glutenvrije Pizzastukken
Aantal
5
stuksBereidingstijd
20
minutesBaktijd
20
minutesTotale rijstijd
45
minutenIngrediënten
- Voor het deeg
150 gram lauwe melk
130 gram lauw water
1 eetlepel melkpoeder
1 theelepel suiker
7 gram gedroogde gist
1 theelepel psylliumvezels
100 gram Finax witte broodmix
200 gram Allergento witte broodmix
4 snufjes zout
- Topping
1 rode punt paprika
1 gele punt paprika
1/2 groene punt paprika of 2 turkse groene milde pepers
1 rode ui
Zonnebloemolie
Kruiden: zout, zwarte peper, paprikapoeder, chilivlokken
- Extra
Frito tomatensaus
half zakje geraspte kaas
Gedroogde peterselie
- Extra nodig
Handmixer
Bakpapier
Spuitzak
Bereidingswijze
- Snijd de groentes in miniblokjes en bak kort voor 5 minuten met wat zonnebloemolie
- Breng op smaak met de kruiden en bak even mee
- Meng intussen in een grote mengkom het lauwe water en melk met de gist en suiker en laat 5 minuten staan
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix met een handmixer op hoogste stand voor een aantal minuten tot een luchtig deegbeslag
- Schep het deegbeslag in een grote spuit zak en knip een grote punt af
- Neem 2 bakplaten bekleed met bakpapier
- Kies zelf welke vorm je wil spuiten. Ik heb 5 vierkanten gedaan maar die waren enorm gegroeid waardoor ik bijna een plaatpizza had en deze in vierkantjes heb moeten snijden. Dit is overigens ook een optie 🙂
- Spuit kleine vierkantjes of rechthoeken, cirkels, net wat jij wil!
- Spuit eerst een omlijning (dus de buitenkant) en vul daarna op met deegbeslag. Filmpje is te vinden op Facebook https://fb.watch/e_fSW62F9J/
- Laat steeds genoeg ruimte er tussen want tijdens het rijzen groeien ze best flink. Wil je dikke pizza’s spuit ze dan dubbelop
- Smeer een ruime laag frito tomatensaus en schep daarop wat gebakken groente en daarop de geraspte kaas
- Als laatste bestrooi je er wat gedroogde peterselie
- Zet de oven aan op 50 C en leg een schaaltje water onderin. Schuif de pizzastukken in de oven en laat rijzen voor 30 minuten. Zet de oven na 5 minuten uit!
- Na de 30 minuten haal je de pizzastukken eruit en warm je de oven op 200 C voor 15 minuten
- Schuif de pizza’s weer in de oven en bak tot ze goudbruin aan de onderkant
- Laat iets afkoelen en smullen maar! Snijd eventueel in stukken
Notes
- Gebruik verschillende toppings die je lekker vindt, zoals: gebakken kipstukjes, tonijn, salami, peperoni etc
- Maak een grote plaatpizza en snijd in vierkantjes nadat het iets is afgekoeld, mocht je sneller klaar willen zijn
Heerlijk! Ik heb het gemaakt met 300 gram doves farm bloem. Ging prima!
Dag Antina, Wat leuk dat je het recept hebt uitgeprobeerd! Dank voor het delen van je ervaring met ander meel! Top dat het gelukt is 🙂