Glutenvrije Pompoensoep
Course: voorgerecht, soepDifficulty: makkelijkAantal
5
personenBereidingstijd
15
minutesKook/baktijd
25
minutesIngrediënten
1 middelgrote ui
3 eetlepels zonnebloemolie
1 grote wortel
1,5 grote aardappel
1 tomaat
1 KG pompoen in stukken
1 blokje groentebouillon
1 blokje kipbouillon (halal)
1,7 liter gekookt water
Kruiden: snuf komijnpoeder, snufje paprikapoeder, zout naar smaak, snuf zwarte peper, 1 theelepel ras al hanoet (rode variant)
Bereidingswijze
- Snijd de ui in schijfjes en fruit met de olie tot ze glazig zijn
- Schil ondertussen de aardappels, wortels en pompoen en snijd in blokken
- Voeg toe samen met tomaat die je ook in stukken hebt gesneden
- Doe de boullionblokjes erbij en fruit goed samen. Kook ondertussen water
- Voeg het gekookte water toe en laat koken voor ongeveer 25 minuten. Prik in de groente of alles gaar is. Zet het vuur uit
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de kruiden