Glutenvrije Rijstschotel
Aantal
5
personenBereidingstijd
30
minutesIngrediënten
1 mok basmati rijst
250 gram snijboontjes
5 wortels
1 ui
1 tomaat
half bakje champignons
paar takjes platte peterselie fijngeknipt
350 gram rundergehakt
Kruiden: zout, zwarte peper, paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder
Optioneel: 1 teentje geperste knoflook
Scheutje zonnebloemolie en olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de basmati rijst volgens gebruiksaanwijzing
- Snijd de sperzieboontjes en wortels in stukjes en kook beetje gaar in een pannetje met water
- Kruid het gehakt met een beetje zout, paprikapoeder, zwarte peper en komijnpoeder en rol mini balletjes
- Neem een hapjespan en verhit de oliën en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Haal ze er daarna uit en leg apart
- Bak in dezelfde pan een fijngesneden ui met eventueel de geperste knoflook glazig. Voeg daarna de platte peterselie toe en de fijngesneden tomaat en als laatste de champignons. Voeg de kruiden toe naar smaak en laat rustig garen met deksel voor 5 min
- Voeg dan de gehaktballetjes toe en de afgegoten groenten en roerbak samen. Als laatste voeg je ongeveer 50 a 100 ml water toe en laat je de groenten met de saus indikken. Proef nog even het zout
- Serveer met de rijst