Glutenvrije Romige Pastapannetje

Voor als je een keer geen vlees of vis op tafel wil is dit romige pannetje ideaal. Heerlijk van smaak en binnen een half uur op tafel! Je blijft er wel van eten, het is echt een pannetje comfortfood!

Glutenvrije Romige pastapannetje

Recipe by Ouafae
Aantal

5

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden

  • 2 rode punt paprika’s in fijne blokjes

  • Halve doosje champignons gehalveerd en in schijfjes gesneden

  • 2 teentjes knoflook geperst

  • 1 blokje kippenbouillon

  • 2 theelepels zout

  • Kruiden: 1 theel zwarte peper
    2 theel paprikapoeder
    1 thee cayennepeper
    1 theel basilicum
    1 theel knoflookpoeder

  • wat zonnebloemolie en olijfolie

  • 200 ml slagroom

  • 3 flinke eetlepels tomatenpuree

  • Glutenvrije pasta

  • Gekookt water

  • Extra
  • Geraspste kaas

  • Gedroogde peterselie

Bereidingswijze

  • Fruit de geperste knoflook en gesneden groentes in wat zonnebloemolie/olijfolie
  • Voeg het bolliounblokje toe en de kruiden en het zout
  • Voeg daar 3 flinke eetlepels tomatenpuree aan toe en laat rustig een paar minuten alroerend bakken
  • Voeg daarna een pakje slagroom van 200 ml toe
    En een scheut gekookt water. Laat even 2 min sudderen en voeg 3/4 pak glutenvrij pennepasta toe bv van Barilla. Even roerbakken
  • Voeg dan gekookt water toe tot 2 vingertoppen dat je pasta onder zit.
    Goed roeren
    En het zout proeven
  • Doe het deksel erop en zet het vuur laag. Laat rustig koken tot het vocht is verdwenen. Zet het vuur uit
  • Strooi er vervolgens geraspte kaas en gedroogde peterselie over. En sluit nogmaals de pan en laat de kaas rustig smelten
  • Succes!
    Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief