Glutenvrije Romige pastapannetje
Aantal
5
personenBereidingstijd
15
minutesKooktijd
15
minutesIngrediënten
1 ui fijngesneden
2 rode punt paprika’s in fijne blokjes
Halve doosje champignons gehalveerd en in schijfjes gesneden
2 teentjes knoflook geperst
1 blokje kippenbouillon
2 theelepels zout
Kruiden: 1 theel zwarte peper
2 theel paprikapoeder
1 thee cayennepeper
1 theel basilicum
1 theel knoflookpoederwat zonnebloemolie en olijfolie
200 ml slagroom
3 flinke eetlepels tomatenpuree
Glutenvrije pasta
Gekookt water
- Extra
Geraspste kaas
Gedroogde peterselie
Bereidingswijze
- Fruit de geperste knoflook en gesneden groentes in wat zonnebloemolie/olijfolie
- Voeg het bolliounblokje toe en de kruiden en het zout
- Voeg daar 3 flinke eetlepels tomatenpuree aan toe en laat rustig een paar minuten alroerend bakken
- Voeg daarna een pakje slagroom van 200 ml toe
En een scheut gekookt water. Laat even 2 min sudderen en voeg 3/4 pak glutenvrij pennepasta toe bv van Barilla. Even roerbakken - Voeg dan gekookt water toe tot 2 vingertoppen dat je pasta onder zit.
Goed roeren
En het zout proeven - Doe het deksel erop en zet het vuur laag. Laat rustig koken tot het vocht is verdwenen. Zet het vuur uit
- Strooi er vervolgens geraspte kaas en gedroogde peterselie over. En sluit nogmaals de pan en laat de kaas rustig smelten
- Succes!
Groetjes Ouafae