Glutenvrije Salted caramel chocolat brownie
Aantal
10
stukkenBereidingstijd
10
minutesBaktijd
25
minutesIngrediënten
85 gr licht bruine basterdsuiker
2 volle eetlepel cacaopoeder
25 gram olie
75 gr margarine of roomboter gesmolten
125 gr rijstmeel
4 eieren
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
1 theel vanille extract
75 gram melk chocolade
75 gram pure chocolade gesmolten
Handje pecan noten
- Extra nodig
Bebogeenpasta of karamel
Keltische zeezout
Vierkante bakvorm 25×25 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 C
- Meng de rijstmeel met de bakpoeder en cacaopoeder en zet op zij
- Klop in een kom de eieren, basterdsuiker, gesmolten boter, vanillesuiker, extract en de olie met een garde tot een mooi beslagje.
Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog even door - Voeg het meelmengsel toe en klop goed door tot je het meel niet meer ziet
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bestrooi met een handje pecannoten
- Bak voor ong 25 min in een voorverwarmde oven op 160C. Check na 20 a 25 min met een satéprikker
- Til de brownie over naar een taartrooster en laat zoveel mogelijk koelen
- Neem wat bebogeenpasta of karamelpasta in een schaaltje er roer deze goed los. Besprenkel met behulp van een lepel de karamel over de browniecake. Strooi er wat Keltische zeezout op en klaar is je Salted caramel brownie
- Succes!
Groetjes Ouafae