Glutenvrije Simit

Simit, DE Turkse sesambagel die je ongetwijfeld niet gemist moet hebben wanneer je in Turkije bent geweest. Een lekkernij wat op elke hoek in Turkije verkocht wordt. Of hier bij elke Turkse bakkerij op de toonbank ligt. Heb jij sinds jouw glutenvrij bestaan ook de heerlijk Turkse simit moeten missen? Nou stroop dan gauw je mouwen op en maak ze nu zelf! glutenvrij? Ja zeker glutenvrij! En geen kip die dat proeft! Super makkelijk recept weer die voor iedereen toegankelijk is. Probeer jij ze ook gauw?! Vergeet niet jouw simit te showen in de groep van glutenvrij genieten met Ouafae

Glutenvrije Simit

Recipe by OuafaeCourse: ontbijt, lunch, tussendoortjeCuisine: Turkse keukenDifficulty: Makkelijk
Aantal

5

stuks
Bereidingstijd

30

minutes
Baktijd

13

minutes
Totale rijstijd

75

minuten

Heerlijke glutenvrije Turkse simit, oftwel sesambagels zoals je die bij de Turkse bakker haalt of op hoek in Turkije kunt vinden.

Ingrediënten

  • 210 gram bruiswater

  • 50 gram heet water

  • 50 gram zonnebloemolie

  • 7 gram gedroogde gist

  • 8 gram suiker

  • 325 gram Schär Brötmix

  • 2 gram psylliumvezelpoeder (1 theelepel) van Allergento

  • 1 ei maat M

  • 4 gram zout (1 volle theelepel)

  • Extra nodig
  • Sesamzaad

  • 3 eetlepel druivensiroop (pekmez) Te koop bij de Turkse supermarkt

  • 2 eetlepels water

  • 2 bakplaten + bakpapier

  • Standmixer + vlinderhaak

  • Rijstmeel voor werkvlak

Bereidingswijze

  • Meng het bruiswater en hete water samen. Voeg dan de gist en suiker toe en laat 5 min staan.
  • Voeg dan de olie en het ei toe, en daarop het meel, de psyllium en het zout.
  • Mix kort tot alle ingrediënten gemengd zijn. Schraap de zijkanten naar het midden en mix op de hoogste stand voor 8 minuten.
  • Schraap nogmaals de zijkanten naar het midden en laat afgedekt rijzen tot het deeg is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 45 a 60 minuten.
  • Strooi wat rijstmeel op het werkvlak en stort het deeg. Vouw met een deegschraper net zolang tot al het lucht eruit is. Kneed daarna kort stevig door met de handen.
  • Snijd 5 gelijke stukken en snijd elk stuk door de helft. Je hebt nu 10 stukjes deeg. Bol ze op.
  • Bestrooi steeds ietje rijstmeel wanneer je merkt dat het plakt. (niet te veel, gewoon net genoeg zodat het niet meer plakt).
  • Rol elk bolletje deeg uit tot een slang van 40 cm. Rol 2 slangen om elkaar heen, zodat je een spiraal krijgt. Maak de uiteinden vast aan elkaar of vouw over elkaar heen. Je zal merken dat dit iets lastig is om dat vast te krijgen.
  • Leg de bagel meteen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Werk alles bolletjes deeg weg op deze manier. Leg op elke bakplaat max 3 simit
  • Meng de druivensiroop (pekmez) met het water en kwast de bagels in. Strooi royaal met sesamzaad.
    Normaliter worden de deegbroodjes in het pekmez water gedoopt, maar dit deeg is te kwetsbaar.
  • Laat de bagels afgedekt rijzen voor 15 a 20 minuten. Warm ondertussen de oven op 250 C of de hoogste graad dat jouw oven kan. Warm een braadslede mee onderin de oven.
  • Kook 250 ml water.
    Wanneer de rijstijd voorbij is schuif de simit in het midden van de oven en giet het gekookte water in de braadslede. Bak voor 2 minuten op de hoogste graad. Verlaag dan de temperatuur naar 220 C en bak verder voor 10-11 minuten goudbruin. Laat in de laatste 3 minuten de stoom vrij, door de oven kort te openen en weer te sluiten. Herhaal het bakproces ook bij de 2de bakplaat. Laat afkoelen op een rooster afgedekt met een schone doek.
  • Eet smakelijk en succes!
    Groetjes Ouafae

Notes

  • Bak de bagels half af en vries ze na het afkoelen in. Wil je een verse simit, bak dan verder af op 200 C tot goudbruin. (wel vooraf ontdooien)

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief