Glutenvrije Chocoladecake
Course: nagerechtCuisine: GebakDifficulty: makkelijkAantal
10
plakkenBereidingstijd
15
minutesBaktijd
1
hourIngrediënten
60 gram pure gesmolten chocolade
200 gram glutenvrije meel (ik heb mijn eigen meelmix gebruikt die ook in het boek te vinden is)
20 gram cacao
2 snufjes zout
3 gram bakingsoda (1 volle theelepel)
2 gram bakpoeder (1 volle theelepel)
190 gram suiker
80 gram chocodruppels
200 gram courgette (gewassen en geraspt)
2 eieren (ik had L gebruikt)
85 gram zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
- Extra
handmixer
langwerpige cakevorm
bakspray
Bereidingwijze
- Was de courgette en rasp het fijn. Laat het dan goed uitlekken en pers het vocht eruit
- Mix de eieren, olie en suiker, vanillesuiker luchtig voor een paar minuten op de hoogste stand van de handmixer. Voeg de courgetterasp toe
- Meng het meel met de bakingsoda, cacao en bakpoeder (en houd een halve theelepel apart. Zeef dit over het eiermengsel
- mix kort na tot je het meel niet meer ziet. Meng het meel wat je apart hield met 2/3 van de chocodruppels (dit zorgt ervoor dat de druppels niet op de bodem eindigen) en spatel ze door het beslag
- Giet het beslag in een lange ingevette cake vorm en verdeel de rest van de druppels op de bovenkant van je cake
- Bak de cake op 160 C voor ongeveer 55-60 minuten. check na 45 a 50 minuten met een sateprikker. Wanneer deze er droog uit komt, dan is de cake klaar
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster