Glutenvrije Spaghetti met Roomsaus
Aantal
5
personenBereidingstijd
30
minutesIngrediënten
500 gram glutenvrije spaghetti
1 pakje kookroom
1 kippenborst of 2 kipfilets
sap van een halve citroen
3 volle handen baby bladspinazie
kipkruiden
1 bouillonblokje kip (halal knorr)
doosje champignons
1 grote ui
4 takjes platte peterselie
1 teentje knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
Kruiden: zout, zwarte peper, paprikapoeder, chilivlokken
half zakje geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en bak dit samen met kipkruiden naar smaak
- Voeg het bouillonblokje toe en snijd de ui in fijne blokjes, voeg dit ook toe samen met de fijn geperste knoflook of poeder. Knip de peterselie fijn en voeg toe
- Bak tot de ui glazig is en voeg dan de champignons in fijne plakjes toe
- Voeg alle kruiden toe naar smaak en de citroensap. Was indien nodig de spinazie en laat uitlekken
- wanneer de champignons gaar zijn voeg je de spinazie en laat je dit inslinken
- Voeg de kookroom toe en de geraspte kaas toe. Voeg nog ongeveer 100-150 ml water toe en laat rustig inkoken. Proef de smaak en voeg nog eventueel wat kipkruiden toe
- Kook ondertussen de spaghetti klaar. Serveer zoals op de foto en maak af met wat peterselie en chilivlokken