Glutenvrije Speculaastoetjes

Wil jij ook een verrassend romig toetje op tafel toveren wat zo gemaakt is en toch luxe oogt? Dan moet je zeker deze een keer proberen! Ayman is hier echt gek op, en wij ook! Heerlijk romig en licht van smaak, dat je er zelfs 2 achter elkaar kunt opeten :)

Glutenvrije Speculaastoetje

Recipe by Ouafae
Aantal

5

personen
Prep time

20

minutes

Ingrediënten

  • 200 ml koude ongeklopte slagroom

  • 125 gram mascarpone

  • ongeveer 200 gram glutenvrije speculaas of pepernoten

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 40 gram suiker

Bereidingswijze

  • Maal de pepernoten/speculaas fijn in foodprocessor
  • Klopt de slagroom met de suiker en vanillesuiker lobbig
  • Voeg dan de mascarpone toe en klop tot het mooi dik beslag is
  • Doe dit in een spuitzak eventueel met een mooie spuitmond, maar dat hoeft niet
  • Zet 5 glaasjes klaar en knip de punt af van de spuitzak wanneer je geen spuitmond hebt gebruikt.
  • Start met een klein toefje beslag of kruimels en doe daar een lepel koekkruimels over, en ga zo door tot je ongeveer 3 lagen room hebt en 3 lagen kruimels
  • Versier de bovenkant met wat kruimels en eventueel een stukje speculaas of pepernootjes
  • Zet even in de koelkast tot gebruik

Notes

  • Wist je dat je met dit toetje eindeloos kunt variëren? Gebruik eens een ander soort koekje bv de glutenvrije oreo’s of besprenkel er wat karamel overheen!

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief