Glutenvrije Speculaastoetje
Aantal
5
personenPrep time
20
minutesIngrediënten
200 ml koude ongeklopte slagroom
125 gram mascarpone
ongeveer 200 gram glutenvrije speculaas of pepernoten
1 zakje vanillesuiker
40 gram suiker
Bereidingswijze
- Maal de pepernoten/speculaas fijn in foodprocessor
- Klopt de slagroom met de suiker en vanillesuiker lobbig
- Voeg dan de mascarpone toe en klop tot het mooi dik beslag is
- Doe dit in een spuitzak eventueel met een mooie spuitmond, maar dat hoeft niet
- Zet 5 glaasjes klaar en knip de punt af van de spuitzak wanneer je geen spuitmond hebt gebruikt.
- Start met een klein toefje beslag of kruimels en doe daar een lepel koekkruimels over, en ga zo door tot je ongeveer 3 lagen room hebt en 3 lagen kruimels
- Versier de bovenkant met wat kruimels en eventueel een stukje speculaas of pepernootjes
- Zet even in de koelkast tot gebruik
Notes
- Wist je dat je met dit toetje eindeloos kunt variëren? Gebruik eens een ander soort koekje bv de glutenvrije oreo’s of besprenkel er wat karamel overheen!