Glutenvrije Stroopwafels
Aantal
14
stuksBereidingstijd
1
hour rijstijd
45
minutenIngrediënten
250 gram Schär Kuchen und Kekse of Free Doves Farm
125 gram zachte roomboter
75 gram witte basterdsuiker
7 gram gedroogde gist
1 ei M
30 ml (Lactosevrije) melk
snuf zout
1/4 theelepel kaneel
1/2 eetlepel psylliumvezelpoeder
- Extra:
1 recept Karamelstroop > https://glutenvrijgenietenmetouafae.nl/karamelstroop/
Of gebruik dit suiker strooprecept
200 gram stroop van Gilse
125 gram bruine basterdsuiker
100 gram boter
1/2 theelepel kaneelgroot mes
snijplank
rooster
Wafelijzer
ronde uitsteker
Bereidingswijze
- We gaan eerst de stroop maken. Verhit hiervoor de stroop en roer de suiker, boter en kaneel erdoor. Laat afkoelen tot lauw warm. Let op! Laat de stroop niet koken, hierdoor wordt deze bitter van smaak!
- Start tijdens het afkoelen met het stroopwafel deeg. Snijd de boter in blokjes en meng met de overige ingrediënten samen. Gebruik een latex handschoen om plakken aan de handen te voorkomen, vorm een deegbal
- Dek af met een schone doek en laat rijzen op een warme vochtige plek. Tip: warm de oven 10 min op 50 C met een schaaltje water onderin. En zet daar de schaal met deeg in. Laat rijzen voor 45 minuten
- Maak 14 stukjes en bol deze op. Verwarm ondertussen de wafelijzer
- Neem een bolletje deeg en leg deze in de wafelijzer. Druk eenmalig goed dicht en laat bakken tot goudbruin
- Leg de wafel op een snijplak en snijd het wafeltje direct doormidden. Leg een lepel stroop erop en daaro dpe andere helft van het wafeltje. Druk goed aan. Steek een mooie cirkel uit met de uitsteker en leg de stroopwafel op het rooster om af te koelen
- Werk zo alles af!