Glutenvrije Subwaybroodjes 2.0
Aantal
5
stuksBereidingstijd
14
minutesBaktijd
20
minutesIngrediënten
200 gram witte broodmix van Allergento
100 gram Finax witte broodmix
50 gram aardappelzetmeel
9 gram gedroogde gist
200 gram lauwe lactose vrije melk
130 gram bruiswater
3 snufjes zout (allergentomix bevat al zout, dus niet te veel)
1 theelepel psylliumvezels
1 theelepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
- Topping
30 gram Parmezaanse kaas (zelf geraspt)
snufje knoflookpoeder
1 theelepel oregano
Bereidingswijze
- Meng de lauwe warme melk met de suiker en gist en laat 5 minuten staan
- Voeg de overige ingrediënten toe, eerst de natte, dan de droge erop
- Mix met handmixer voor een aantal minuten op hoogste stand tot een mooi glad deegbeslag
- Doe het deegbeslag in een spuitzak en knip een punt af
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en 5 ovaaltjes. Spuit nog een ovaaltje op elk broodjes. Dus 2 lagen
- Meng de ingrediënten van de topping en verdeel deze over de ovaaltjes
- Neem een diepe ovenplaat als je die hebt en doe deze over de bakplaat met broodjes en laat rijzen voor 45 minuten. Geen theedoek want het plakt
- Warm ondertussen de oven op 220 C met een braadslede (we gaan weer bakken met stoom)
- Spuit de broodjes in met water uit een plantenspuit en bak ze goudbruin in ongeveer 15 a 20 minuten
- Leg de broodjes op rooster en laat onder een schone theedoek iets afkoelen, hier worden ze zacht van. En beleg ze lekker na keus!
- Succes! Groetjes Ouafae