Glutenvrije Surinaamse Maizenakoekjes
Aantal
25
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
13
minutesIngrediënten
75 gram roomboter op kamertemperatuur
50 gram suiker
Halve theelepel vanillextract
Halve ei (ei klutsen en de helft gebruiken)
Snufje zout
120 gram maizena
- Extra
Koekjespistool
Poedersuiker
Glutenvrije sprinkels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C
Meng alle ingredienten behalve de maizena goed samen met een garde of een pollepel. - Voeg dan de maizena toe, blijf roeren met een pollepel tot het bij elkaar komt
- Kneed nog even door met de hand, het plakt iets, maar is wel werkbaar
- Vul het koekjespistool met deeg en druk koekjes uit en strooi er wat strooisels over
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160C voor circa 13 min
- Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker