Glutenvrije Tarwebrood
Aantal
22
SneetjesBereidingstijd
15
minutesBaktijd
40
minutesRijstijd
50-60
minutenIngrediËnten
500 ml bruisend bronwater
213 gram gekookt heet water
1 theelepel suiker
12 gram gist
37,5 gram zachte roomboter of zonnebloemolie
1 theelepel broodverbeteraar (Allergento)
8 gram psylliumvezels (Allergento)
100 gram gemalen lijnzaad/havervlokken ( 60 gram havervlokken en 40 gram lijnzaad malen tot meel)
325 gram witte broodmix van Allergento
330 gram bruine broodmix van Allergento
Bereidingswijze
- Doe in volgorde het gekookte water, bruiswater in een mengkom. Roer door en voeg de suiker en gist toe en roer met een garde en laat 5 minuten staan
- Voeg een theelepel broodverbeterpasta toe van Allergento en boter of olie en meng nog een keer
- Meng in een aparte kom de bruinbroodmix van Allergento samen met gemalen lijnzaad/havervlokken, en de psyliumvezels van Allergento
Mix voor 8 min op middelste stand. Vergeet niet na 30 sec de zijkanten mee te schrapen - Vet je broodvorm in en doe het beslagdeeg in de vorm. Wrijf met de achterkant van een natte lepel het deeg goed glad en druk goed aan zodat je straks geen luchtbellen hebt. De af met een schone doek en laat rijzen voor 50 a 60 min op een warme plek tot de hoeveelheid is verdubbeld
- Warm de oven op 180 C, wanneer er nog 20 a 25 minuten rijstijd over is. Warm een braadslede mee onderin de oven met eventueel wat grindstenen
- Spuit het brood in met water en kook 150 ml water
Wanneer je het brood in de oven schuift, giet je het gekookte water in de hete braadslede. Dit zorgt voor stoom. Bak het brood in ongeveer 40 a 45 minuten gaar - Na het bakken het brood meteen storten op een rooster. Maak eventueel de zijkanten los met een bot boterhammes. Smeer de bovenkant in met roomboter voor een zachte korst. Theedoek erover en laten afkoelen.
Na afkoelen kun je het brood snijden met een snijmachine tot gelijke sneetjes. In een zipzakje verpakken en invriezen per portie - Succes!
Groetjes Ouafae
Notes
- TIP: Heerlijk zacht brood na het vriezen zie deze tips!
- Na het vriezen ontdooien op kamertemperatuur
- Bij gebruik de sneetjes een minuut in de magnetron. Daarna op een roostertje af laten koelen op een keukenpapiertje en beleggen naar wens of in de trommel
- Je hebt dan de hele dag weer lekker een zachte boterham