Glutenvrije Tchichasoep
Course: Voorgerecht, hoofdgerechtCuisine: Marokkaanse keukenDifficulty: makkelijkAantal
6
personenBereidingstijd
10
minuteskooktijd
25
minutesHeerlijke Marokkaanse tomatensoep met gierst. Oorspronkelijk wordt deze soep gemaakt met gerstenkorrels oftewel tchicha. Ik maakte deze soep met gierstkorrels. Deze hebben bijna dezelfde structuur en smaak als de gerstenkorrels.
Ingrediënten
1/2 blik tomatenblokjes
1 ui middelmaat
1/2 bosje platte peterselie
1/2 bosje koriander
500 ml gekookt water
2 kip bouillonblokjes
1 groente bouillonblokje
scheutje olie
155 gram gierstkorrels (gewassen en uitgelekt)
1,7 liter gekookt water
- kruiden
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
snuf cayennepeper
1/2 theelepel zwarte peper
- binding
100 ml koud water
1 volle eetlepel maizena (15 gram)
- Extra nodig
Soeppan, staafmixer en maatbeker
Bereidingswijze
- Doe in een maatbeker de tomatenblokjes, ui in blokjes, de koriander en peterselie. Giet daarop 500 ml gekookt water en mix het vloeibaar
- Doe in de soeppan een scheutje olie en giet daarin het tomatenmengsel. Doe daar de bouillonblokjes bij en de kruiden. Laat het 5 minuten pruttelen.
- Voeg dan 1,7 liter gekookt water toe en laat koken voor 10 minuten. Was de gierstkorrels af in een zeef en laat uitlekken.
- Maak het papje voor de binding klaar door het water en maïzena samen te mengen. Voeg toe aan de soep
- Voeg de gierstkorrels toe. Laat de soep 20-25 minuten koken op middelmatig vuur.
Recipe Video
Notes
- Na het afkoelen kan de soep wat dikker worden. De korrels nemen vocht op. Heb je nog wat over, bewaar de soep dan in de koelkast. Giet er de volgende dag een beetje gekookt water bij tot je de juiste dikte weer hebt. Voeg dan nog even wat zout toen indien gewenst.