Glutenvrije Tijgerbollen

Check deze mooierds dan! Tijgerbollen maar dan glutenvrij! Die heb ik zelf nog nergens gezien. 1 van de favoriete broodjes van Ayman waar hij graag van genoot. Ik bakte deze voor hem als verrassing voor op de vrijdagmiddag wanneer hij vroeg uit school komt. Hij heeft gesmuld! De bollen zijn snel gemaakt en het tijgerpapje is ook super simpel om te maken. Probeer jij ze ook gauw uit?
Calorieën: 76
Recept video naam: Glutenvrije Tijgerbollen Recipe Video
Recept video beschrijving: Check deze mooierds dan! Tijgerbollen maar dan glutenvrij! Die heb ik zelf nog nergens gezien. 1 van de favoriete broodjes van Ayman waar hij graag van genoot. Ik bakte deze voor hem als verrassing voor op de vrijdagmiddag wanneer hij vroeg uit school komt. Hij heeft gesmuld!
Ingrediënten recept:
5
Glutenvrije Tijgerbollen

Check deze mooierds dan! Tijgerbollen maar dan glutenvrij! Die heb ik zelf nog nergens gezien. 1 van de favoriete broodjes van Ayman waar hij graag van genoot. Ik bakte deze voor hem als verrassing voor op de vrijdagmiddag wanneer hij vroeg uit school komt. Hij heeft gesmuld! De bollen zijn snel gemaakt en het tijgerpapje is ook super simpel om te maken. Probeer jij ze ook gauw uit?
Calorieën: 76
Recept video naam: Glutenvrije Tijgerbollen Recipe Video
Recept video beschrijving: Check deze mooierds dan! Tijgerbollen maar dan glutenvrij! Die heb ik zelf nog nergens gezien. 1 van de favoriete broodjes van Ayman waar hij graag van genoot. Ik bakte deze voor hem als verrassing voor op de vrijdagmiddag wanneer hij vroeg uit school komt. Hij heeft gesmuld!
Ingrediënten recept:
5
Glutenvrije Tijgerbollen
10
stuks25
minutes17
minutes70
minutenIngrediënten
250 gram bruiswater
250 gram warm water
10 gram gedroogde gist
20 gram olie
8 gram zout
500 gram Schär Bröt
1 eetlepel suiker
- Tijgerpapje
95 gram witte rijstmeel (Allergento)
7 gram gedroogde gist
7 gram suiker
1 theelepeltje zout
116 gram lauwwarm water
23 gram zonnebloemolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
- Meng het water samen (het moet lauwwarm zijn samen) doe de gist en suiker bij en laat 5 minuten staan.
- Voeg dan het meel toe en mix in een stand-mixer voor 7 minuten op de hoogste stand. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen
- Breng het deeg naar het midden van de mengkom met een deegschraper. Maak je handen nat met wat olie en vorm een deegbal van het deeg. Dek af en laat rijzen voor 40 minuten
- Giet dan de 20 gram olie en het zout er bij en mix kort op de hoogste stand in de mixer
- Vet het werkvlak iets in en stort het deeg daarop. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Strooi er een klein beetje rijstmeel over en op je werkvlak en bol ze mooi op.
- Druk de bollen deeg iets aan tot een dikte van 2,5 a 3 cm dik en laat afgedekt rijzen voor 30 minuten
- Warm ondertussen de oven op 250 C met onderin de oven een braadslede
- Maak het tijgerpapje en klaar door de ingrediënten samen te roeren in een schaaltje. Dek het af en laat rijzen tot de rijsttijd van het brood klaar is.
- Kook 300 ml water wanneer de rijstijd bijna verlopen is.
- Roer het tijgerpapje goed door en schep op elk broodje 1 a 2 lepels van het tijgerpapje. De bovenkant moet helemaal bedekt zijn.
- Zet de broodjes meteen in de oven en giet het gekookte water in de braadslede. Sluit direct de ovendeur. Bak de broodjes 2 minuten op 250 C en daarna 15 minuten op 220 C tot deze goudbruin van kleur zijn.
- Leg de broodjes op een rooster en laat afkoelen onder een schone doek. De broodjes zijn zijn goed in te vriezen, wil je een deel bewaren. Bak ze dan weer heerlijk vers op 180 C voor 8-10 minuten
Recipe Video
Notes
- Bak de broodjes eens half af en vries ze in om op een later moment verder af te bakken. Je bakt de broodjes dan wel gaar en licht geel/bruin, maar niet goudbruin. Haal ze dan 5-7 minuten eerder uit de oven.
Bedankt voor het recept. Mijn broodjes zijn niet gaar. Ligt dat aan mijn oven?
Geen idee waardoor dit komt. Hoelang heb je ze gebakken en op hoeveel graden, en welk stand? Er spelen zoveel factoren mee. Waarschijnlijk ligt het aan de oven, was deze wel heet genoeg? Heb je ze lang genoeg gebakken?