Glutenvrije Tulumba tatlisi

Een heerlijk honingkoekje uit de Turkse keuken, met een Marokkaans tintje, namelijk de honing ipv suikersiroop. Dit geeft een heerlijke bite aan de tulumba tatlise! Tulumba tatlisi is 1 van onze favoriete dessert uit de Turkse keuken. Normaliter wordt deze gedrenkt in suikersiroop. Maar ik vind dat ze dan snel zacht worden. Met gebruik van honing blijven ze lang heerlijk. Ayman was super blij dat hij ook deze glutenvrij kan eten! Ze zijn binnen ruim een uur gemaakt en niemand proeft verschil! Probeer jij ze ook gauw uit?! Tot snel weer tot een volgend nieuw recept Groetjes Ouafae

Glutenvrije Tulumba tatlisi

Recipe by OuafaeCourse: DessertCuisine: Turkse keuken, Marokkaanse keukenDifficulty: Makkelijk
Aantal

52

stuks
Bereidingstijd

1

hour 

Een heerlijk honingkoekje uit de Turkse keuken, met een Marokkaans tintje, namelijk de honing ipv suikersiroop. Dit geeft een heerlijke bite aan de tulumba tatlise!

Ingrediënten

  • 340 gram Schär Bröt

  • 125 gram roomboter

  • 1 ei maat M

  • Snufje zout

  • 500 ml water

  • Extra nodig
  • 750 gram honing of 750 gram honing + 75 ml water en sap van 1/2 citroen (zie note onder voor toelichting)

  • Zonnebloemolie om te frituren

  • 1 stevige spuitzak

  • Spuitmond met kartelrand

  • Mes

  • Een pannetje

  • Houten pollepel

Bereidingswijze

  • Giet het water in de pan. Doe daar de roomboter en zout bij en breng op middelmatig vuur aan de kook. Wanneer het kook, haal je de pan van het vuur en giet je het meel erbij. Roer met een pollepel tot je een deegbal hebt.
  • Verspreid het deed in een mengkom, zodat het iets afkoelt. Roer dan snel met de hand het ei erdoor en kneed tot het volledig is opgenomen. Het deeg is nog best warm, dus kneed snel.
  • Stop het deeg in een spuitzak met spuitmond en spuit reepjes of stukjes op een dienblad of bakplaat.
  • Warm een diepe laag olie in een pan op middelmatig vuur
  • Warm in een pannetje de honing op tot het vloeibaar is. Of maak de honingsiroop door honing en het water samen te mengen en op te warmen tot vloeibaar. LET OP! LAAT DE HONING NIET KOKEN! Zet daarna uit.
  • Afhankelijk van de grote van je honingpannetje bak je het aantal af wat in het pannetje past. Ik bakte per 9 stuks en paste precies in mijn honingpannetje. Bak de tulumba diep goudbruin. Ze moeten echt bruin worden
  • Haal de tulumba met een schuimspaan uit de olie en leg ze in de honing. Laat de honing goed intrekken en draai af en toe om in de pan. Ondertussen bak je de volgende lading. Werk op deze manier al het deeg af.
  • Bewaar de tulumba in een afgesloten vershouddoos bij voorkeur in de koelkast. Zo blijven ze krokant. Giet de honing die over is over de stapel tulumba in de vershouddoos. Zo blijven vochtig.
  • Zie onderstaande note voor extra toelichting over de honing en honingsiroop

Notes

  • Ik heb bij dit recept 2 opties gebruikt om de tulumba in te laten drenken. Ik heb een portie gedenkt in honing, dit geeft een krokante tulumba. De honing gemengd met water en citroensap, geeft een wat zachtere kern. Dus net waar je voorkeur ligt. Beide zijn erg lekker, maar mijn voorkeur gaat uit naar de krokante.
  • Dit recept geeft een bak vol zoetigheid, halveer gerust het recept voor minder

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief