Glutenvrije Vanille/Sinaasappel Muffins
Aantal
15
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
20
minutesIngrediënten
· 3 eieren M
· 100 gram suiker
· 160 gram zonnebloemolie
· 65 gram sinaasappelsap en eventueel een eetl rasp
· 90 gram lauw water
· 1 zakje vanillesuiker
· 1 zakje bakpoeder (15 gram)
· 90 gram Schär küchen und kekse
· 70 gram kleefrijstmeel
· 120 gram maiszetmeel- Extra nodig
· Garde
· 15 a 19 cupcake papiertjes
· Cupcake bakvorm
· Chocoladedruppels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op heteluchtstand 165 ˚C en verdeel de cupcake papiertjes in een cupcake bakvorm
- Meng de meelsoorten samen met de bakpoeder en zet opzij. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker samen met een garde. Voeg dan de olie toe en klop goed door.
- Voeg het sinaasappelsap toe, het water en eventueel de rasp en klop goed door, tot je een luchtig geheel hebt
- Voeg het meelmengsel toe en klop het door je beslag tot je geen meel meer ziet
- Meng indien naar wens chocoladedruppels door het beslag en verdeel vervolgens met behulp van een kleine ijslepel het beslag over alle cupcakepapiertjes tot ongeveer een cm onder de rand
- Strooi wat chocoladedruppels over elke vormpje en bak ze in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
- Succes!
Groetjes Ouafae