Glutenvrije Vanillekoekjes

Deze koekjes lenen zich als een prima activiteit om met de kinderen te doen tijdens een schoolvakantie of studiedag! Ze zijn makkelijk te maken en liggen binnen 30 minuten op tafel. Je bakt er 2 bakplaten vol mee, dus helemaal mooi om de koekjestrommel te vullen aan het begin van de vakantie. Als ze de trommel halen :) Want ze zijn zo op! Ik had van de koekjes kransjes gespoten met een kartelspuitmond, helaas zakte ze in oven tot platte koekjes. Mijn voorstel zou zijn, laat ze goed koelen in de koelkast voordat je ze bakt, of gebruik wat meer meel of verminder een ei. Dit zijn allemaal suggesties om uit te proberen, die ik nog allemaal ga testen. Dit wil nog niet zeggen dat ik het recept nog niet met jullie moet delen, want ze zijn heerlijk! Wat ook fijn is, is dat de koekjes makkelijk spuitbaar zijn. Ideaal voor de kinderen. Bij wat dikker deeg gaat dit wat moeizamer en heb je spierkracht voor nodig. Dus bak je ze met de kinderen, hou het dan vooral zo! Succes! Groetjes Ouafae

Glutenvrije Vanillekoekjes

Recipe by Ouafae
Aantal

20

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
baktijd

15

minuten

Heerlijke glutenvrije koekjes die in een handomdraai te maken zijn. Leuk samen met de kids!

Ingrediënten

  • 100 gram hele fijne gele maismeel

  • 100 gram Freee doves farm

  • 20 gram maiszetmeel

  • 80 gram zachte (room)boter

  • 80 gram poedersuiker

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanillearoma of extract of beetje vanillebourbon

  • 2 eieren

  • Extra nodig
  • Handmixer

  • spuitzak + spuitmond

  • Witte gesmolten chocolade

  • glutenvrije sprinkels

  • 2 bakplaten en 2 vellen bakpapier

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten samen met een handmixer. Mix tot een mooi glad beslag
  • Doe het beslag in een spuitzak met eventueel een spuitmondje naar keuze
  • Spuit kransjes op bakpapier met ruimte er tussen. Leg de bakplaat in de koelkast of even in de vriezer voor 15 a 20 minuten. (hoeft niet persee, maar dan worden de koekjes wat platter, zoals op de foto) Ik had namelijk geen tijd om ze iets uit te laten harden.
  • Verwarm in tussentijd de oven op 170 C. Neem je geen koeltijd in acht, verwarm de oven dan bij stap 1
  • Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Smelt chocolade naar keuze (au bain marie) en laat lichtjes afkoelen zodat de hitte eraf is. Giet dan in een boterhamzakje en besprenkel de koekjes. Strooi wat sprinkels en laat de chocolade hard worden.

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief