Glutenvrije Vegan Lemonbars

Deze lemonbars maakte ik onlangs omdat ik eens wilde proberen om iets zonder ei te maken. Ze zijn heerlijk zacht en lekker fris van smaak. Eet ze vooral de eerste dag op, dan zijn ze op hun best!

Glutenvrije Vegan Lemonbars

Recipe by Ouafae
Aantal

12

Stuks
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

20

minutes
Bakvorm

25×25 cm

IngredIënten

  • 275 gram schär kuchen und Kekse

  • 200 gram suiker

  • 15 gram bakpoeder

  • Rasp van citroen (hoeveelheid kijk je eigen smaak bv van een 1/2 of hele citroen

  • Sap van halve citroen

  • 100 gram zonnebloemolie

  • 170 gram water

  • 60 gram bruisend bronwater

  • Extra voor glazuur
  • 120 gram poedersuiker


  • 20 ml water of citroensap

  • Voor garnering
  • Eventueel Citroenrasp voor decoratie bovenop

Bereidingswijze

  • Bekleed met bakpapier of insmeren met een Mengsel van 1 theelepel gesmolten roomboter, 1 theelepel zonnebloemolie en 1 theelepel schär
  • Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en geraspte citroen.
  • Meng de citroensap met de olie en het water in een maatbeker.
    Voeg toe aan de droge ingrediënten
  • Roer met een mixer of garde snel door elkaar. Niet te lang zoals normaal bij cake
    Gewoon tot je het meel niet meer ziet.
  • Giet in de vorm en bak in een voorverwarmde oven op 200C voor ongeveer 20 min
  • Laat afkoelen op een rooster
    Wanneer de cakekoek afgekoeld is maak je het het glazuur klaar. Verdeel dit vervolgens op de cakekoek en laat opstijven.
  • Snijd je cake in 12 vierkantjes en serveer
    De cake is lekker om dezelfde dag te op te eten. De volgende dag wordt deze droog.
  • Succes!
    Liefs Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief