Glutenvrije Vis Aardappelschotel
Servings
5
PersonenBereidingstijd
10
minutesKooktijd
25
minutesIngrediËnten
- Voor de schotel
Glutenvrij vissticks
Aardappels
Stronk brocceli
flinke klont Boter
- Voor de kaassaus
500 ml gekookt water
1 blokje tuinkruidenboullioun
Half zakje geraspte kaas
Zout
Zwarte peperFijngeknipte bieslook
2 theelepels mosterd
35 gram roomboter
1.5 eetlepel maizena
- Extra voor garnering
Geraspte kaas
Gedroogde peterselie
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappels tot ze gaar ze zijn met een beetje zout
- Bak de vissticks in de oven zoals vermeld staat op de verpakking
- Snijd de broccoli in stronkjes en stoom ze in 8 min gaar
- Maak in tussen de kaassaus
Kook water en doe 500 ml in een maatbeker. Voeg daar het boullionblokje toe en roer tot het gesmolten is. Smelt de boter en doe daar de maizena bij roerbak een minuut. Giet langzaam alroerend de boullion toe. Roer goed door. Voeg de kaas en mosterd toe en wat zout en peper en als laatste de bieslook. Kook even op zacht vuur tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt. - Wanneer de aardappels gaar zijn giet je deze af. Houd nog wel wat kookvocht om te stampen samen met een flinke klont boter
- Neem een ovenschaal en doe daar de aardappelpuree in en strijk glad.
Op de puree de vissticks verdelen en daarop de broccoli
Verdeel de kaassaus over je schotel en strooi er wat geraspte kaas op en strooi er wat peterselie op. - Zet voor 5 minuten onder de grill
- Eet smakelijk en succes!
Groetjes Ouafae
Notes
- Schotel is succes gegarandeerd bij de kleine moeilijke eters