Hapjes en snacks

Hapjes en snacks

Glutenvrije Chebekia Al Ayn

Chebekia is een honingkoekje wat tijdens de maand Ramadan is de iftar tafel! Een koekje met kruiden en gedrenkt in honing en bestrooid met sesamzaad. Glutenvrij is chebekia best lastig om te maken. Het heeft geduld nodig om met het deeg aan de slag te gaan. De afgelopen dagen ben ik aan de slag gegaan met een receptuur wat veel makkelijker in gebruik is en tegelijk dezelfde smaak geeft. Het mooiste is dat het binnen een uur klaar is. Dus je kunt altijd lekker vers maken, ook op dagen wanneer je daar eigenlijk niet veel tijd voor hebt. Ik heb verschillende pogingen gedaan om dit recept te krijgen zoals ik wil. Ik ben er nu wel erg tevreden mee, zo tevreden dat ik het ook met jullie wil delen. Hopelijk kan ik hiermee jullie Ramadan enigszins vergemakkelijken door ook te genieten van dit lekkers op tafel! Ayman vond ze in ieder geval heerlijk!
Lees VerderGlutenvrije Chebekia Al Ayn

Glutenvrije Kipnuggets

Een tijdje geleden was Ayman een dagje met vriendjes nr een indoorspeelparadijs geweest. Zijn vriendje had bij het eetmoment kipnuggets. Bij thuiskomst vroeg ik hoe het was en of hij goed had gegeten. Na alle verhalen, trok hij aan mij trui en zei mama...××× had kipnuggets, en dat wilde ik ook zo graag. Maar ik weet dat k die niet mag. Daar gaat mijn moederhart weer...🥺🥹 En daar stond ik dan vorig week, glutenvrije kipnuggets maken. Had gelukkig een kilo kipgehakt in de vriezer, lekker zelf kruiden erdoor, want de normale kipnuggets gaat er heel minimaal aan kruiden door. Ze waren heerlijk en echt zo simpel om te maken! Ayman was zo blij! Hele gezin heeft mee gesmuld! En voor hem een extra luxe bordje opgemaakt! Ik heb ze voorgebakken en in porties verpakt voor in de vriezer. Wie zou ze ook eens zelf willen bakken? Scheelt weer wachten op de glutenvrije weken van de lidl🙂 Volg je mij ook op instagram https://www.instagram.com/p/Cn1ZuuaLfB_/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Schrijf je in op de website voor de wekelijkse nieuwsbrief met elke week nieuwe recepten in jouw mailbox!
Lees VerderGlutenvrije Kipnuggets
Glutenvrije Perenflappen

Glutenvrije Perenflappen

Zie hier deze heerlijke glutenvrije perenflappen! Van de week kreeg ik van mijn schoonouders een zak zelfgeplukte handperen. Vandaag kwamen ze toevallig even een bakkie koffie doen en maakte ik deze heerlijke perenflappen voor ze met de peren die ze ons hadden gegeven. Ze vonden het heerlijk! Ayman wilde graag meedoen dus gebruikte ik de zelfgemaakte glutenvrije bladerdeeg hiervoor. Natuurlijk kun je daar ook kant en klare glutenvrij bladerdeeg voor gebruiken. Maar zelfgemaakt is natuurlijk veeeel lekkerder! gewoon net als echt! Ze zijn binnen een handomdraai gemaakt en staan zo op tafel!
Lees VerderGlutenvrije Perenflappen
Glutenvrije Berlinerbollen

Glutenvrije Berlinerbollen

Tja...zit je al weken te broeien op een idee wat ik je gedachten zit..twijfels die toeslaan of het wel of niet goed uitpakt...dan zit er niets anders op dan het gewoon uit te gaan proberen. Glutenvrije Berlinerbolletjes maken zonder je handen in het deeg! Deegspuiten is mijn favoriet, het moet makkelijk en eenvoudig zijn en binnen 1.5 uur klaar, dan vind ik een recept geslaagd. Hier werden ze gebakken en aan de lopende band opgegeten door de kids en vrienden die in en uitlopen. Gelukkig had ik er meer dan genoeg zodat ik de laatste batch nog op de foto kon zetten. Mijn eerste idee was een laagje spuiten en daarop wat jam en daarop weer een laagje deeg. Maar was bang dat het eruit gaat lopen tijdens het bakken. Dus de twijfel sloeg weer toe en maakte dat ik de jam achteraf erin heb gespoten. Achteraf denk ik dat het geen probleem zou zijn. Zou ook geen gek idee zijn om de berlinerbolletjes gewoon lekker te bakken in de oven met de jam erin! Gelukkig bezocht ik vandaag mijn ouders waar alle kleinkids bezoek waren en waren dus zo op! Check hoe lekker zacht mensen! Wie is er ook gek op berlinerbolletjes?
Lees VerderGlutenvrije Berlinerbollen
Glutenvrije Hartige Omelet

Glutenvrije Hartige Omelet

Heb jij ook weleens behoefte aan iets anders dan glutenvrij brood? Probeer dan eens deze heerlijke hartige omelet. Net een omelet maar dan iets steviger vanwege het beetje glutenvrij meel wat ik heb toegevoegd. Het eet zo weg en smaakt heerlijk licht. Je kunt er eindeloos mee varieren als het gaat om de smaak, voeg gewoon toe wat jij lekker vindt; kruiden, groenten, vleeswaar, noem maar op! Leuke bijkomstigheid....het staat binnen 10-15 minuten op tafel! Heerlijk voor het ontbijt of een snelle lunch.
Lees VerderGlutenvrije Hartige Omelet

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief