Bakken met stoom in een normale oven, hoe doe ik dat?
In mijn broodrecepten en straks in mijn boek lees je vaak dat ik bak met stoom, ik heb geen fancy stoomoven ofzo. Ik gebruik gewoon een oude braadslede met eventueel wat grind erin uit de tuin. Deze laat ik wanneer ik de oven voorverwarm goed mee opwarmen onderin de oven.
Als je het brood in de oven schuift giet je ongeveer 250 ml gekookt water (wat je net ervoor hebt gekookt) over de stenen in de braadslede. (Dus kokend heet water!) Dit zorgt voor stoom! Sluit wel direct je oven zodat de stoom niet ontsnapt. En pas op want het is heet!
Zo creëer je stoom wat zorgt voor een mooie ovenrijs en een prachtige korst! Na 5 minuten bakken doe ik nog even met een plantenspuit gevuld met water de zijkanten van de oven nog eens insprayen voor nog een nieuw lading aan stoom!
Succes!
Groetjes Ouafae
Ps je kunt zien dat ik mijn braadslede al jaren gebruik
