Hoe bak ik met stoom?

Lees je in mijn recepten te vaak over bakken met stoom en heb je zoals vele anderen vraagtekens hierbij hoe je dat doet? Check dan deze post voor uitleg hoe jij in een normale oven kunt bakken met stoom voor de perfecte glutenvrije broodjes uit eigen oven!

Bakken met stoom in een normale oven, hoe doe ik dat?

In mijn broodrecepten en straks in mijn boek lees je vaak dat ik bak met stoom, ik heb geen fancy stoomoven ofzo. Ik gebruik gewoon een oude braadslede met eventueel wat grind erin uit de tuin. Deze laat ik wanneer ik de oven voorverwarm goed mee opwarmen onderin de oven.

Als je het brood in de oven schuift giet je ongeveer 250 ml gekookt water (wat je net ervoor hebt gekookt) over de stenen in de braadslede. (Dus kokend heet water!) Dit zorgt voor stoom! Sluit wel direct je oven zodat de stoom niet ontsnapt. En pas op want het is heet!

Zo creëer je stoom😀 wat zorgt voor een mooie ovenrijs en een prachtige korst! Na 5 minuten bakken doe ik nog even met een plantenspuit gevuld met water de zijkanten van de oven nog eens insprayen voor nog een nieuw lading aan stoom!

Succes!

Groetjes Ouafae

Ps je kunt zien dat ik mijn braadslede al jaren gebruik🤭🤭😅

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief