Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Glutenvrije Tchichasoep

Tchicha soep is 1 van de heerlijkste soepen uit de Marokkaanse keuken. Mijn moeder maakt deze zo heerlijk, maar bevat wel gluten. Tchicha zijn namelijk gebroken gerstenkorrels. En mijn moeder roert er altijd een zakje tomatensoep door voor extra smaak. Afgelopen weekend maakte ik een vervanger die net zo heerlijk smaakt. Alvast voorbereiding voor de komende Ramadan. Dit soort soepjes zijn dan onmisbaar op tafel. Heerlijk bv bij de kır pide die ik erbij maakte. Voor de tchicha heb ik gierstkorrels gebruikt. Structuur lijkt er gewoon superveel op. En voor het tomatensoepzakje heb ik bouillonblokjes gebruikt en wat maïzena om te een beetje een bondige soep te krijgen. Deze soep maakte ik zonder stukjes vlees of kip wat best gebruikelijk is in de Marokkaanse tchichasoep. Kortom, heerlijke op een koude dag!
Lees VerderGlutenvrije Tchichasoep

Kipspiesjes

Wanneer de zon schijnt denk ik aan een lekkere barbecue. Niets lekkerder dan zelf gemarineerd vlees. Voeg gewoon de kruiden toe die je lekker vindt en je hebt een heerlijk gekruid stukje vlees. Natuurlijk wel nadenkend over welke kruiden het goed doen bij het vlees wat je gebruikt. In dit recept deel ik mijn heerlijke kruidenmix die het altijd goed doen bij kip. Gebruik het gerust ook om eens borrelkipjes, hele kip, of kippenvleugels te marineren. Serveer met heerlijke pitabroodjes of lekker rijst of ga eens voor lekkere krielaardappeltjes uit de oven. Variatie genoeg! Succes! Groetjes Ouafae Volg jij mij al op instagram en FB? Doe dat dan gauw en schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Zo blijf je altijd up to date van alle nieuwste recepten!
Lees VerderKipspiesjes

Glutenvrije Chili corn carne

Chili con carne is een klassiek gerecht uit de Mexicaanse keuken en betekent letterlijk “chili met vlees”. Het gerecht bestaat traditioneel uit gehakt, bonen en tomaten, met kruidenmengsel waar (uiteraard) chili in verwerkt zit. Chilipeper vinden wij thuis te scherp dus vandaar een beetje pittige kruiden erin. Pas dit vooral naar eigen smaak. Dit gerecht maak je helemaal zelf, super simpel zonder kant en klare pakjes en zakjes uit de winkel! Binnen een uur staat dit heerlijke gerecht op tafel. Thuis maak ik dubbel recept zodat we een volle pan hebben en er meerdere keren van kunnen. het gerecht is gekoeld goed te bewaren voor op dagen wanneer je het super druk hebt. Het is bijna een kwestie van alles in de pan gooien en rustig een uurtje laten pruttelen zonder omkijken er naar! That's what we want on our busy days 🙂
Lees VerderGlutenvrije Chili corn carne

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief