Hoofdgerechten

Glutenvrije Tchichasoep
Tchicha soep is 1 van de heerlijkste soepen uit de Marokkaanse keuken.
Mijn moeder maakt deze zo heerlijk, maar bevat wel gluten.
Tchicha zijn namelijk gebroken gerstenkorrels. En mijn moeder roert er altijd een zakje tomatensoep door voor extra smaak.
Afgelopen weekend maakte ik een vervanger die net zo heerlijk smaakt. Alvast voorbereiding voor de komende Ramadan.
Dit soort soepjes zijn dan onmisbaar op tafel. Heerlijk bv bij de kır pide die ik erbij maakte.
Voor de tchicha heb ik gierstkorrels gebruikt. Structuur lijkt er gewoon superveel op. En voor het tomatensoepzakje heb ik bouillonblokjes gebruikt en wat maïzena om te een beetje een bondige soep te krijgen.
Deze soep maakte ik zonder stukjes vlees of kip wat best gebruikelijk is in de Marokkaanse tchichasoep.
Kortom, heerlijke op een koude dag!
Lees VerderGlutenvrije Tchichasoep
Kipspiesjes
Wanneer de zon schijnt denk ik aan een lekkere barbecue. Niets lekkerder dan zelf gemarineerd vlees. Voeg gewoon de kruiden toe die je lekker vindt en je hebt een heerlijk gekruid stukje vlees. Natuurlijk wel nadenkend over welke kruiden het goed doen bij het vlees wat je gebruikt. In dit recept deel ik mijn heerlijke kruidenmix die het altijd goed doen bij kip. Gebruik het gerust ook om eens borrelkipjes, hele kip, of kippenvleugels te marineren. Serveer met heerlijke pitabroodjes of lekker rijst of ga eens voor lekkere krielaardappeltjes uit de oven. Variatie genoeg!
Succes!
Groetjes Ouafae
Volg jij mij al op instagram en FB?
Doe dat dan gauw en schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!
Zo blijf je altijd up to date van alle nieuwste recepten!
Lees VerderKipspiesjes
Spaanse Tortilla
Spaanse Tortilla, oftewel de Marokkaanse Tortia. Waar de Spaanse en Marokkaanse keuken samenkomen. Een heerlijke aardappel/groente omelet die heerlijk is voor een hartig tussendoortje of als hoofdgerecht geserveerd bij kipspiesjes of een stuk vis.
De tortilla is makkelijk te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Makkelijk, wanneer je weinig tijd hebt om te koken!
Lees VerderSpaanse Tortilla
Glutenvrije Chili corn carne
Chili con carne is een klassiek gerecht uit de Mexicaanse keuken en betekent letterlijk “chili met vlees”. Het gerecht bestaat traditioneel uit gehakt, bonen en tomaten, met kruidenmengsel waar (uiteraard) chili in verwerkt zit. Chilipeper vinden wij thuis te scherp dus vandaar een beetje pittige kruiden erin. Pas dit vooral naar eigen smaak.
Dit gerecht maak je helemaal zelf, super simpel zonder kant en klare pakjes en zakjes uit de winkel! Binnen een uur staat dit heerlijke gerecht op tafel. Thuis maak ik dubbel recept zodat we een volle pan hebben en er meerdere keren van kunnen. het gerecht is gekoeld goed te bewaren voor op dagen wanneer je het super druk hebt. Het is bijna een kwestie van alles in de pan gooien en rustig een uurtje laten pruttelen zonder omkijken er naar!
That's what we want on our busy days 🙂
Lees VerderGlutenvrije Chili corn carne
Glutenvrije Kerriesaus
Kun je geen glutenvrije kerriesaus vinden in de supermarkt? Dan maak je deze toch gewoon zelf. Zo gemaakt en binnen 10 minuten heb jij een heerlijk pannetje kerriesaus op tafel! Gewoon met de ingrediënten die je vaak wel in huis hebt! heerlijk op een rijstgerecht en gewokte groente! of een stukje vis of kip!
Lees VerderGlutenvrije Kerriesaus
Turkse Kikkererwtenschotel (Nuhot)
Vandaag stond deze Turkse kikkererwtenschotel op tafel, geserveerd met Turkse pilav. Ivm met gluten laat ik de vermicelli in de rijst tegenwoordig achterwege. Het recept voor de Turkse rijst (pilav) deel ik in een ander blog! Dit gerecht wordt ook wel Nuhod genoemd. Dat betekent kikkererwten in het Turks. Gegaard in een zachte tomatensaus en erdoor geplukte kip.
Lees VerderTurkse Kikkererwtenschotel (Nuhot)