Karamelstroop

Deze heerlijke karamelstroop maak jij straks in een handomdraai! Zo makkelijk te maken en binnen een minuut of 10 klaar! Ik gebruik hem zelf voor als vulling tussen mijn stroopwafels of ik verwerk het in en op mijn zelfgebakken glutenvrije koekjes. De stroop is een week of 2 houdbaar in de koelkast en bij gebruik even kort laten smelten. Zo is die weer lekker klaar voor gebruik.

Karamelstroop

Recipe by Ouafae
Prep time

10

minutes

Heerlijke karamelstroop/saus voor in/op je gebak, toetjes, of stroopwafels of koeken! Opbergst is ongeveer 250 a 300 ml

Ingrediënten

  • 200 gram witte kristalsuiker

  • 30 ml water

  • 125 ml slagroom 35% vet

  • 45 gram roomboter

  • zeezout naar smaak

  • Extra
  • ruime pan

  • Garde

Bereidingswijze

  • Doe de suiker samen met het water in een ruime pan. Zet op middelhoog vuur en breng met een garde al roerend aan de kook. Wanneer het kookt mag je stoppen met roeren
  • Laat rustig koken voor ongeveer 5 minuten tot het goud geel amber kleurige kleur heeft gekregen
  • Giet hierna meteen de slagroom erin en blijf roeren tot het goed vermengd is. Zet het vuur uit
  • Roer de boter er door en blijf roeren tot de deze helemaal gesmolten is en samen vermengd is.
  • Voeg zout naar smaak toe en klaar is de karamelsaus/stroop. Hoe meer de saus afkoelt hoe dikker deze wordt
  • Giet over in een glazen potje of glas en dek af. De saus is 2 weken houdbaar in de koelkast. Bij gebruik even kort in de magnetron of het potje in een pannetje met heet water zetten om weer te laten smelten

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief