Kipspiesjes

Wanneer de zon schijnt denk ik aan een lekkere barbecue. Niets lekkerder dan zelf gemarineerd vlees. Voeg gewoon de kruiden toe die je lekker vindt en je hebt een heerlijk gekruid stukje vlees. Natuurlijk wel nadenkend over welke kruiden het goed doen bij het vlees wat je gebruikt. In dit recept deel ik mijn heerlijke kruidenmix die het altijd goed doen bij kip. Gebruik het gerust ook om eens borrelkipjes, hele kip, of kippenvleugels te marineren. Serveer met heerlijke pitabroodjes of lekker rijst of ga eens voor lekkere krielaardappeltjes uit de oven. Variatie genoeg! Succes! Groetjes Ouafae Volg jij mij al op instagram en FB? Doe dat dan gauw en schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Zo blijf je altijd up to date van alle nieuwste recepten!

Kipspiesjes

Recipe by Ouafae
Aantal

20

stuks
Bereidingstijd

15

minutes

Heerlijke kipspiesjes voor op de grill of barbecue

Ingrediënten

  • 1 kippenborst

  • 1 kipfilet(1/2 kippenborst)

  • paar takjes platte peterselie (fijngeknipt)

  • 2 eetlepels kipkruiden (met zout)

  • 1/2 eetlepel ras al hanout (rood)

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 theelepel tijm

  • 1/2 theelepel cayennepeper

  • paar chilivlokken

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel knoflooklookzout

  • 3 eetlepels olie

  • Extra nodig
  • spiesstokjes of satestokjes

Bereidingswijze

  • Was de kip goed en snijd in blokjes
  • Meng met de kruiden, peterselie en olie. Laat bij voorkeur een aantal uur of een nacht afgedekt marineren.
  • Roer dan goed door en rijg de kipstukjes aan een stokje. Niet te vol maken zodat alle kanten goed gaat garen.
  • Bak in een grillpan of grillplaat of leg op de barbecue
  • Serveer eventueel met deze heerlijke pitabroodjes en een lekkere saus en rauwkost of salade https://glutenvrijgenietenmetouafae.nl/glutenvrije-pitabroodjes/

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief