Koekjes

Koekjes

Glutenvrije Tulumba tatlisi

Een heerlijk honingkoekje uit de Turkse keuken, met een Marokkaans tintje, namelijk de honing ipv suikersiroop. Dit geeft een heerlijke bite aan de tulumba tatlise! Tulumba tatlisi is 1 van onze favoriete dessert uit de Turkse keuken. Normaliter wordt deze gedrenkt in suikersiroop. Maar ik vind dat ze dan snel zacht worden. Met gebruik van honing blijven ze lang heerlijk. Ayman was super blij dat hij ook deze glutenvrij kan eten! Ze zijn binnen ruim een uur gemaakt en niemand proeft verschil! Probeer jij ze ook gauw uit?! Tot snel weer tot een volgend nieuw recept Groetjes Ouafae
Lees Verder

Glutenvrije Chebekia Al Ayn

Chebekia is een honingkoekje wat tijdens de maand Ramadan is de iftar tafel! Een koekje met kruiden en gedrenkt in honing en bestrooid met sesamzaad. Glutenvrij is chebekia best lastig om te maken. Het heeft geduld nodig om met het deeg aan de slag te gaan. De afgelopen dagen ben ik aan de slag gegaan met een receptuur wat veel makkelijker in gebruik is en tegelijk dezelfde smaak geeft. Het mooiste is dat het binnen een uur klaar is. Dus je kunt altijd lekker vers maken, ook op dagen wanneer je daar eigenlijk niet veel tijd voor hebt. Ik heb verschillende pogingen gedaan om dit recept te krijgen zoals ik wil. Ik ben er nu wel erg tevreden mee, zo tevreden dat ik het ook met jullie wil delen. Hopelijk kan ik hiermee jullie Ramadan enigszins vergemakkelijken door ook te genieten van dit lekkers op tafel! Ayman vond ze in ieder geval heerlijk!
Lees Verder

Glutenvrije Vanillekoekjes

Deze koekjes lenen zich als een prima activiteit om met de kinderen te doen tijdens een schoolvakantie of studiedag! Ze zijn makkelijk te maken en liggen binnen 30 minuten op tafel. Je bakt er 2 bakplaten vol mee, dus helemaal mooi om de koekjestrommel te vullen aan het begin van de vakantie. Als ze de trommel halen 🙂 Want ze zijn zo op! Ik had van de koekjes kransjes gespoten met een kartelspuitmond, helaas zakte ze in oven tot platte koekjes. Mijn voorstel zou zijn, laat ze goed koelen in de koelkast voordat je ze bakt, of gebruik wat meer meel of verminder een ei. Dit zijn allemaal suggesties om uit te proberen, die ik nog allemaal ga testen. Dit wil nog niet zeggen dat ik het recept nog niet met jullie moet delen, want ze zijn heerlijk! Wat ook fijn is, is dat de koekjes makkelijk spuitbaar zijn. Ideaal voor de kinderen. Bij wat dikker deeg gaat dit wat moeizamer en heb je spierkracht voor nodig. Dus bak je ze met de kinderen, hou het dan vooral zo! Succes! Groetjes Ouafae
Lees Verder

Glutenvrije Pindakoeken

Deze lekker pindakoeken gemaakt van o.a havermeel maakte ik voor de lege koekjestrommel hier thuis. Zijn binnen no time klaar en ook binnen no time op 🙂 Door de havermeel heb je en lekkere knapperige bite. Heerlijk in combinatie met de chocolade en pinda's! Maak jij ze ook?
Lees Verder

Karamelstroop

Deze heerlijke karamelstroop maak jij straks in een handomdraai! Zo makkelijk te maken en binnen een minuut of 10 klaar! Ik gebruik hem zelf voor als vulling tussen mijn stroopwafels of ik verwerk het in en op mijn zelfgebakken glutenvrije koekjes. De stroop is een week of 2 houdbaar in de koelkast en bij gebruik even kort laten smelten. Zo is die weer lekker klaar voor gebruik.
Lees Verder

Glutenvrije Stroopwafels

Mis jij de stroopwafels ook nu je glutenvrij eet? En vind je ze in de winkel zo duur als goud? Maak ze dat zoals wij vaak doen gewoon lekker zelf! Bij ons is het vaak met oudejaarsavond vaste prik. Samen met de kinderen warme wafels bakken die aan de lopende band opgepeuzeld worden tijdens het afsteken van vuurwerk. Voor dit recept gebruik ik een heerlijk karamelstroop als vulling. Natuurlijk ben je vrij om een eigen vulling te gebruiken naar wens! Show jij ook je heerlijke wafels online op de groep van Glutenvrij genieten met Ouafae?!
Lees Verder

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief