Mediterraanse Gehaktballen met Jus
Aantal
5
personenBereidingstijd
20
minutesKook/baktijd
20
minutesHeerlijke kruidige gehaktballen met eigengemaakte glutenvrije jus!
Ingrediënten
circa 600 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
3 volle eetlepels paneermeel Schär
flinke scheut zonnebloemolie
zout naar smaak
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gehaktkruiden (Marokkaanse winkel)
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel ras al hanoet (rode variant)
Paar takjes platte peterselie (fijngeknipt)
- Extra
flinke klont roomboter om in te bakken
650 ml gekookt water + 150 ml extra tot juiste dikte
voor de jus 1 volle eetlepel maïzena en 100 ml koud water
braad of hapjespan en garde
bereidingswijze
- Doe het gehakt in een diepe kom en voeg alle ingrediënten toe. Meng goed met elkaar en draai 10 middelmatige gehaktballen. Ik reken 2 ballen p.p.
- Smelt de roomboter in een braad of hapjespan en bak de gehaktballen aan alle kanten mooi bruin. Voeg dan de 650 ml water toe en laat op middelmatig vuur koken voor ongeveer 20 minuten
- Los de maïzena op de 100 ml water uit de kraan
- Wanneer de gehaktballen gaar zijn schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg even op een bord.
- Voeg het maïzenamengsel toe aan de jus die overgebleven is en roer met een garde goed door.
- Voeg steeds gekookt water bij tot je de juiste dikte hebt. Bij mij was 150 ml genoeg om een mooie jus te krijgen. Laat een paar minuten doorkoken
- Leg de gehaktballen weer in de pan met jus en dien op met een stamppotje of aardappels met groente