Mediterraanse Gehaktballen met Jus

Ook de hollandse pot kunnen wij op z'n tijd waarderen. Ayman en ik zijn er gek op dus probeer ik wekelijks iets in deze stijl te maken. Een gehaktbal met alleen zout en peper vinden wij saai, ik kruid mijn gehakt met allerlei heerlijk kruidjes waardoor je een heerlijke smaak explosie krijgt wanneer je een hap neemt van je gehaktbal. In combinatie met de zelfgemaakte jus die ik trek van de overgebleven saus van de gehaktballen, maak je het helemaal af! Niks geen pakjes of zakjes ( met glutenvrij en halal heb je sowiezo weinig keus) maar gewoon lekker zelf maken. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke smaak explosieve malse mediteraanse gehaktballen met jus? Check dan gauw het recept!

Mediterraanse Gehaktballen met Jus

Recipe by Ouafae
Aantal

5

personen
Bereidingstijd

20

minutes
Kook/baktijd

20

minutes

Heerlijke kruidige gehaktballen met eigengemaakte glutenvrije jus!

Ingrediënten

  • circa 600 gram rundergehakt

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 3 volle eetlepels paneermeel Schär

  • flinke scheut zonnebloemolie

  • zout naar smaak

  • 1 theelepel cayennepeper

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 eetlepel gehaktkruiden (Marokkaanse winkel)

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 eetlepel ras al hanoet (rode variant)

  • Paar takjes platte peterselie (fijngeknipt)

  • Extra
  • flinke klont roomboter om in te bakken

  • 650 ml gekookt water + 150 ml extra tot juiste dikte

  • voor de jus 1 volle eetlepel maïzena en 100 ml koud water

  • braad of hapjespan en garde

bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een diepe kom en voeg alle ingrediënten toe. Meng goed met elkaar en draai 10 middelmatige gehaktballen. Ik reken 2 ballen p.p.
  • Smelt de roomboter in een braad of hapjespan en bak de gehaktballen aan alle kanten mooi bruin. Voeg dan de 650 ml water toe en laat op middelmatig vuur koken voor ongeveer 20 minuten
  • Los de maïzena op de 100 ml water uit de kraan
  • Wanneer de gehaktballen gaar zijn schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg even op een bord.
  • Voeg het maïzenamengsel toe aan de jus die overgebleven is en roer met een garde goed door.
  • Voeg steeds gekookt water bij tot je de juiste dikte hebt. Bij mij was 150 ml genoeg om een mooie jus te krijgen. Laat een paar minuten doorkoken
  • Leg de gehaktballen weer in de pan met jus en dien op met een stamppotje of aardappels met groente

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief