Napolitaanse Pizza
Difficulty: makkelijkAantal
2
Pizza'sBereidingstijd
30
minutesTotale rijstijd
6
uurIngrediënten
200 gram Nutrifree per pane
100 gram Caputo fioreglut
300 gram lauwwarm water
1 theelepel suiker of honing
3 gram verse gist
1 eetlepel olie
1 theelepel zout
- Extra nodig
standmixer en vlinderhaak
Bakpapier
Rijstmeel
Topping> tomatensaus, kaas etc
Pizzasteen, of pizzaoven of hete bakplaat
Bereidingswijze
- Meng het water, gist en suiker samen en laat 5 minuten staan.
- Voeg dan de meelsoorten toe en mix goed samen. Voeg dan het zout en de olie toe. Mix voor 7 minuten op de hoogste stand. Vergeet niet na 30 sec de zijkanten mee te schrapen.
- Breng het deeg naar het midden en vet de kom en het deeg iets in. Laat afgedekt 30 minuten rijzen.
- Strooi wat rijstmeel op het werkvlak en stort het deeg. Verdeel met een deegschraper het deeg in 2 delen. Druk de lucht er NIET uit!
- Vorm met de handen 2 bollen deeg, zonder dat je de lucht kwijtraakt.
- Pak 2 borden en bestrooi royaal met rijstmeel. Leg op ieder bord een bol deeg.
- Dek het deeg af met een kom en laat rijzen voor 5 uur.
- Stort na rijstijd de bol deeg op een bakplaat met wat rijstmeel. Druk vanuit het midden naar de zijkanten heel voorzichtig tot een ronde cirkel van ongeveer 30 a 35 cm. Druk niet te hard, want anders knallen de luchtbellen eruit! Laat de zijkant wat boller voor een mooi napolitaanse look en luchtige krokante korst. Smeer er wat tomatensaus op, ook de zijkanten en Laat 30 minuten rusten.
- Zet de oven aan en leg een pizzasteen in het midden van de oven. Heb je geen pizzasteen, gebruik dan een bakplaat omgekeerd en laat deze goed mee opwarmen. Heb je een ferrari pizzaoven, gebruik die dan! Bij een pizzasteen is het belangrijk dat deze goed opgewarmd wordt in de oven. Het liefst een uur op de hoogste graad.
- Bak de bodem voor 7 minuten, haal eruit en doe een topping naar wens erop. Bak ze verder af op een rooster, bovenin de oven. tot de topping ook gaar is, voor circa 5 minuten.