Ontbijt / Lunch

Ontbijt / Lunch

Bloembrood/Breekbrood

Ook heerlijke zachte glutenvrije broodjes op tafel willen hebben? Maak dan gauw dit recept! Fantastisch zacht, zelfs de volgende dag. En wat dacht je van de heerlijke smaak, zonder dat de ander denkt, hé deze is glutenvrij! Met dit deeg kun je alle kanten uit, Je maakt er bv deze mooie bloembroden mee, of een breekbrood. Met pasen zou je dit prima in een ei bakvorm kunnen doen. Of maak er eens witte bollen van, of burgerbroodjes? Zelf wanneer je ze iets platter maakt, kun je er ook Turks of Marokkaans brood van maken. Kortom, een recept met superveel mogelijkheden en je hoeft geeneens met de handen in het deeg! Hoe easy is dat?! Show je jouw broden gauw in de groep op fb van Glutenvrij genieten met Ouafae. Zo blijven we elkaar stimuleren en inspireren!
Lees VerderBloembrood/Breekbrood

Zoete Paas briochebroodjes

Wie zegt dat glutenvrije en zachte brioche niet samengaan? IK! Want met dit recept bak jij de meeste fantastische zachte zoete broodjes die je maar kunt bedenken. Vorm ze tot jouw favoriete broodje en je hebt heerlijke mooie broodjes op tafel waar kinderen niet vanaf kunnen blijven! Leuk voor op de paastafel bij de brunch of lunch Show je gauw de jouwe in de facebookgroep van Glutenvrij genieten met ouafae! Vergeet vooral die # niet wanneer je de broodjes elders plaatst. Super leuk om alle creaties voorbij zien te komen! Heel veel bakplezier! Groetjes Ouafae
Lees VerderZoete Paas briochebroodjes

Glutenvrije Kir Pide

Kir pide Zachte lange platte broodjes gevuld naar wens. Dit kan gehakt zijn, Turkse witte kaas of aardappel vulling. Hier zijn we er gek op, dus werd het tijd om deze ook een keer glutenvrij te maken. Ze zijn fantastisch goed gelukt! Heerlijk zacht, zelfs na een paar dagen. Wanneer je ooit een keer in Turkije op vakantie bent geweest of langs een Turkse bakkerij bent gegaan, dan moet je ongetwijfeld deze broodjes kennen. Turken eten dit bij het ontbijt of tussen de middag als snack of lunch. Ze zijn heerlijk om mee te nemen in de broodtrommel of dagje uit! Weer eens wat anders dan een boterham met beleg! Wat is jouw favoriete vulling?
Lees VerderGlutenvrije Kir Pide

Glutenvrije Tchichasoep

Tchicha soep is 1 van de heerlijkste soepen uit de Marokkaanse keuken. Mijn moeder maakt deze zo heerlijk, maar bevat wel gluten. Tchicha zijn namelijk gebroken gerstenkorrels. En mijn moeder roert er altijd een zakje tomatensoep door voor extra smaak. Afgelopen weekend maakte ik een vervanger die net zo heerlijk smaakt. Alvast voorbereiding voor de komende Ramadan. Dit soort soepjes zijn dan onmisbaar op tafel. Heerlijk bv bij de kır pide die ik erbij maakte. Voor de tchicha heb ik gierstkorrels gebruikt. Structuur lijkt er gewoon superveel op. En voor het tomatensoepzakje heb ik bouillonblokjes gebruikt en wat maïzena om te een beetje een bondige soep te krijgen. Deze soep maakte ik zonder stukjes vlees of kip wat best gebruikelijk is in de Marokkaanse tchichasoep. Kortom, heerlijke op een koude dag!
Lees VerderGlutenvrije Tchichasoep
Glutenvrije Pannekoeken

Glutenvrije Pannenkoeken

Ik had nog een halve pak karnemelk staan dus dacht ik laat ik daar eens pannenkoeken van maken. Daarvoor gebruikte ik de Schär Kuchen und kekse. Hele lekkere pannenkoeken zijn daar uit gekomen. Wel wat minder makkelijk uitvloeibaar, dus daarvoor gebruikte ik een bakkwast om snel uit te smeren. Het resultaat mag er wezen en Ayman heeft weer lekker gesmuld! Heb je geen kant en klare mix in huis, probeer dan vooral dit recept een keer
Lees VerderGlutenvrije Pannenkoeken

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief