Ontbijt / Lunch

Ontbijt / Lunch

Glutenvrije Kir Pide

Kir pide Zachte lange platte broodjes gevuld naar wens. Dit kan gehakt zijn, Turkse witte kaas of aardappel vulling. Hier zijn we er gek op, dus werd het tijd om deze ook een keer glutenvrij te maken. Ze zijn fantastisch goed gelukt! Heerlijk zacht, zelfs na een paar dagen. Wanneer je ooit een keer in Turkije op vakantie bent geweest of langs een Turkse bakkerij bent gegaan, dan moet je ongetwijfeld deze broodjes kennen. Turken eten dit bij het ontbijt of tussen de middag als snack of lunch. Ze zijn heerlijk om mee te nemen in de broodtrommel of dagje uit! Weer eens wat anders dan een boterham met beleg! Wat is jouw favoriete vulling?
Lees Verder

Glutenvrije Tchichasoep

Tchicha soep is 1 van de heerlijkste soepen uit de Marokkaanse keuken. Mijn moeder maakt deze zo heerlijk, maar bevat wel gluten. Tchicha zijn namelijk gebroken gerstenkorrels. En mijn moeder roert er altijd een zakje tomatensoep door voor extra smaak. Afgelopen weekend maakte ik een vervanger die net zo heerlijk smaakt. Alvast voorbereiding voor de komende Ramadan. Dit soort soepjes zijn dan onmisbaar op tafel. Heerlijk bv bij de kır pide die ik erbij maakte. Voor de tchicha heb ik gierstkorrels gebruikt. Structuur lijkt er gewoon superveel op. En voor het tomatensoepzakje heb ik bouillonblokjes gebruikt en wat maïzena om te een beetje een bondige soep te krijgen. Deze soep maakte ik zonder stukjes vlees of kip wat best gebruikelijk is in de Marokkaanse tchichasoep. Kortom, heerlijke op een koude dag!
Lees Verder
Glutenvrije Pannekoeken

Glutenvrije Pannenkoeken

Ik had nog een halve pak karnemelk staan dus dacht ik laat ik daar eens pannenkoeken van maken. Daarvoor gebruikte ik de Schär Kuchen und kekse. Hele lekkere pannenkoeken zijn daar uit gekomen. Wel wat minder makkelijk uitvloeibaar, dus daarvoor gebruikte ik een bakkwast om snel uit te smeren. Het resultaat mag er wezen en Ayman heeft weer lekker gesmuld! Heb je geen kant en klare mix in huis, probeer dan vooral dit recept een keer
Lees Verder
Glutenvrije Hartige Omelet

Glutenvrije Hartige Omelet

Heb jij ook weleens behoefte aan iets anders dan glutenvrij brood? Probeer dan eens deze heerlijke hartige omelet. Net een omelet maar dan iets steviger vanwege het beetje glutenvrij meel wat ik heb toegevoegd. Het eet zo weg en smaakt heerlijk licht. Je kunt er eindeloos mee varieren als het gaat om de smaak, voeg gewoon toe wat jij lekker vindt; kruiden, groenten, vleeswaar, noem maar op! Leuke bijkomstigheid....het staat binnen 10-15 minuten op tafel! Heerlijk voor het ontbijt of een snelle lunch.
Lees Verder
Glutenvrije Pizzastukken

Glutenvrije Pizzastukken

Vanmorgen vroeg op en eerst even iets gemaakt wat al een tijdje in mijn hoofd zat om een keer uit te proberen... Namelijk De pizzastukken van Bakkerij Bart, ken jij die ook? Deze moesten namelijk met gemak glutenvrij gemaakt worden en ook binnen 1.5 uu klaar zijn en....zonder je handen in het deeg te zitten Wie wil dat nou niet?🤩 Ik begon mooie vierkantjes te spuiten met genoeg ruimte er tussen (dacht ik 😅) die na het rijzen al joekels waren geworden. De bedoeling was een normaal 1 persoons formaat Na het bakken helemaal uitgelopen tot bijna een plaatpizzA🤪 Maar goed..dat wilde de pret niet onderdrukken want check deze fluffyness mensen😍😍 Smaak was toppie! Volgende keer lange rechthoeken spuiten of kleinere vierkantjes. Ben nu gedwongen ze in hapklare vierkantjes te snijden. Doet verder niets af aan de smaak hoor😋 maar wilde gewoon perfectie😬 Wie mist deze pizzastukken ook? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op mijn webpagina en ontvang wekelijks op vrijdag de allernieuwste recepten www.glutenvrijgenietenmetouafae.nl
Lees Verder

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief