Raffaello Koekjes
Difficulty: MakkelijkAantal
58
stuksBereidingstijd
30
minutesBaktijd
18
minutesHeerlijke Rafaello Koekjes, ondergedompeld in witte chocolade, gerold door de kokos en een geroosterde amandelnoot in het midden.
Ingrediënten
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 ei maat M
65 gram poedersuiker
65 gram zonnebloemolie
40 gram maïzena
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
amandelnoten zonder schil en geroosterd
400 gram Freee doves farm
50 gram Schär Brötmix
- Extra nodig
200-250 gram witte chocolade
1 theelepel zonnebloemolie
kokosrasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 C hete luchtstand. Rooster de amandelnoten in een koekenpannetje licht goudbruin.
- Meng alle ingrediënten samen tot een deeg. Draai bolletjes ter grootte van een kleine walnoot.
- Druk de bolletjes iets plat en stop in het midden een geroosterde amandelnoot. Vouw het bolletje deeg weer dicht en draai tot een mooi balletje. Werk alles af.
- Leg de bolletjes deed op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes in circa 18 minuten licht goudbruin en laat afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en meng een theelepel zonnebloemolie erdoor. Giet het in een breed glas of kommetje. Leg een schaaltje kokosrasp klaar
- Doop de koekjes 1 voor 1 in de gesmolten chocolade en haal ze met een vork eruit. Ga voorzichtig te werk, zodat de koekjes niet breken. Tik de overtollige chocolade eraf. Rol meteen door de kokosrasp.
- Leg op een plaat bekleed met bakpapier en laat de chocolade goed uitharden. Bewaar de koekjes in een luchtdichte vershouddoos.
Zou ik de amandelen kunnen vervangen voor een andere noot soort of zou ik deze ook kunnen weglaten?
Ja hoor dat kun je doen. Je kunt er hazelnoten of een stukje walnoot gebruiken. Je kunt het ook weglaten hoor. Zou vast ook lekker zijn 🙂