Toetjes

Toetjes

Aardbeien toetjes

Een heerlijk fris toetje wat snel op tafel staat...wie wil dat nou niet?! Vooral nu de aardbeien volop verkrijgbaar zijn, is er geen reden om deze toetjes te maken. Klaar in een handomdraai en een lust voor het oog! Maak jij ze ook snel? Groetjes Ouafae
Lees VerderAardbeien toetjes

Glutenvrije Sfouf/Sellou

Ramadan preparations zijn vandaag gestart Ik maakte vandaag sfouf ook wel sellou genoemd. Afhankelijk vanuit welke streek je uit Marokko komt, hoe je het noemt. Gemaakt naar mijn grootmoeders recept. Een recept met een geschiedenis voor mij. Elk jaar maak ik dit eigenlijk voor mijn vader. Sinds zijn moeder overleden is (oma) maakt niemand het voor hem. Hij is altijd zo blij wanneer hij dit weer proeft. Echt nostalgie voor hem. Vorig jaar was ik er niet aan toegekomen, dus dit jaar zal hij extra blij zijn. Tenminste daar ga ik vanuit.😊 Oma heeft geen recept achtergelaten. Het heeft mij veel moeite gekost om te achterhalen hoe ze het maakte. Langs mijn tantes (dochters van oma) geweest. Niemand wist t behalve de oudste die wist ongeveer hoe en wat. Want de oudjes van vroeger werkte niet met recepten maar op gevoel. Op basis van haar info ben ik gaan experimenteren en proeven tot ik de juiste smaak had. Dit is een recept met veel moeite 😅 Maar de moeite is t waard. Ik weet nog de eerste keer dat mijn vader dit proefte, denk ongeveer 15 jaar na mijn omas dood...je had zijn gezicht moeten zien. Was echt zielig en tegelijk zo mooi te zien🤩🤩 Daarom is dit recept mij zoveel waard.... De reden dat ik het vorig jaar niet maakte was dat het ook de eerste ramadan was sinds Ayman glutenvrij moet. Sfouf is toch echt iets waar hij gek op is. Omdat toentertijd mijn hoofd overliep en alles glutenvrij moest leren maken, heb ik het even geskipt. Dit jaar ben ik er wel aan toegekomen en heb ik er meer ruimte voor gekregen. Ik heb het recept exact aangehouden behalve de meelsoorten aangepast. Hiervoor heb ik havermeel, bruine rijstmeel en sorghummeel gebruikt. En ik kan je zeggen...je proeft echt geen verschil🤩🤩 Maar wat is sfouf/sellou eigenlijk voor iets. Vaak krijg ik de vraag van Nederlanders om mij heen hoe en wanneer je dit eet. Je eet dit gewoon met een lepel😅... Sfouf wordt vaak gemaakt voor de Ramadan maar wordt ook geserveerd bij de geboorte van baby's. Dus ga je bij Marokkanen op kraambezoek, grote kans dat dit op tafel staat. Sfouf zou stimulerend zijn voor de borstvoeding. Niet zo gek wat sfouf is rijk aan anijszaad en venkelzaad en noten Allemaal goed en gezond voor de borstvoeding. Verder zitten o.a. er amandelnoten, sesam, kaneel, suiker , honing en oranjebloesemwater in. Kortom een caloriesbom van hier tot Tokyo, maar op zijn tijd wel heerlijk om een klein kommetje van te eten. Dus bij deze....jullie zijn de eerste met wie ik dit recept ga delen. En geloof me heb zoveel soorten gemaakt en geproefd. Maar deze blijft t beste en lekkerste!
Lees VerderGlutenvrije Sfouf/Sellou
Glutenvrije Perenflappen

Glutenvrije Perenflappen

Zie hier deze heerlijke glutenvrije perenflappen! Van de week kreeg ik van mijn schoonouders een zak zelfgeplukte handperen. Vandaag kwamen ze toevallig even een bakkie koffie doen en maakte ik deze heerlijke perenflappen voor ze met de peren die ze ons hadden gegeven. Ze vonden het heerlijk! Ayman wilde graag meedoen dus gebruikte ik de zelfgemaakte glutenvrije bladerdeeg hiervoor. Natuurlijk kun je daar ook kant en klare glutenvrij bladerdeeg voor gebruiken. Maar zelfgemaakt is natuurlijk veeeel lekkerder! gewoon net als echt! Ze zijn binnen een handomdraai gemaakt en staan zo op tafel!
Lees VerderGlutenvrije Perenflappen
Glutenvrije Berlinerbollen

Glutenvrije Berlinerbollen

Tja...zit je al weken te broeien op een idee wat ik je gedachten zit..twijfels die toeslaan of het wel of niet goed uitpakt...dan zit er niets anders op dan het gewoon uit te gaan proberen. Glutenvrije Berlinerbolletjes maken zonder je handen in het deeg! Deegspuiten is mijn favoriet, het moet makkelijk en eenvoudig zijn en binnen 1.5 uur klaar, dan vind ik een recept geslaagd. Hier werden ze gebakken en aan de lopende band opgegeten door de kids en vrienden die in en uitlopen. Gelukkig had ik er meer dan genoeg zodat ik de laatste batch nog op de foto kon zetten. Mijn eerste idee was een laagje spuiten en daarop wat jam en daarop weer een laagje deeg. Maar was bang dat het eruit gaat lopen tijdens het bakken. Dus de twijfel sloeg weer toe en maakte dat ik de jam achteraf erin heb gespoten. Achteraf denk ik dat het geen probleem zou zijn. Zou ook geen gek idee zijn om de berlinerbolletjes gewoon lekker te bakken in de oven met de jam erin! Gelukkig bezocht ik vandaag mijn ouders waar alle kleinkids bezoek waren en waren dus zo op! Check hoe lekker zacht mensen! Wie is er ook gek op berlinerbolletjes?
Lees VerderGlutenvrije Berlinerbollen
Glutenvrije Sekerpare

Glutenvrije Sekerpare

Sekerpare is een traditioneel turkse lekkernij waar Ayman echt gek op is! Het wordt vaak gegeten bij de thee of geserveerd na het eten als dessert. Het is een soort koekje, wat door de suikerwater zacht wordt, waardoor het lijkt op een cakeje. De Turkse dessertkeuken staat bekend om zijn zoetigheid, dus ook dit gebakje is heel zoet maar wel echt lekker. Vooral met het vleugje sinaasappel wat ik zelf eraan heb toegevoegd. Je kunt ze vullen met nootjes of gewoon zo laten
Lees VerderGlutenvrije Sekerpare

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief