Voorgerechten

Voorgerechten

Glutenvrije Tchichasoep

Tchicha soep is 1 van de heerlijkste soepen uit de Marokkaanse keuken. Mijn moeder maakt deze zo heerlijk, maar bevat wel gluten. Tchicha zijn namelijk gebroken gerstenkorrels. En mijn moeder roert er altijd een zakje tomatensoep door voor extra smaak. Afgelopen weekend maakte ik een vervanger die net zo heerlijk smaakt. Alvast voorbereiding voor de komende Ramadan. Dit soort soepjes zijn dan onmisbaar op tafel. Heerlijk bv bij de kır pide die ik erbij maakte. Voor de tchicha heb ik gierstkorrels gebruikt. Structuur lijkt er gewoon superveel op. En voor het tomatensoepzakje heb ik bouillonblokjes gebruikt en wat maïzena om te een beetje een bondige soep te krijgen. Deze soep maakte ik zonder stukjes vlees of kip wat best gebruikelijk is in de Marokkaanse tchichasoep. Kortom, heerlijke op een koude dag!
Lees VerderGlutenvrije Tchichasoep

Glutenvrije Pompoensoep

Pompoenen zijn in dit seizoen in overvloed! Van mijn vader kreeg ik een flink stuk pompoen geoogst uit eigen moestuin. Hiermee maakte ik deze overheerlijke pompoensoep. Binnen 25 minuten op tafel, heerlijk met een glutenvrij stokbroodje bij! De volgende dag nam ik een bakje soep mee naar werk voor de lunch. De soep is lekker vullend, en toch heel licht. Probeer het maar eens hoe lekker die is, samen met de heerlijke kruidjes erdoor!
Lees VerderGlutenvrije Pompoensoep
Glutenvrije Turkse Linzensoep (mercimek)

Mercimek Corbasi (Turkse Linzensoep)

Wanneer je weinig tijd hebt om te koken, maar toch iets voedzaams op tafel wil, dan zit je goed met deze heerlijke Turkse Linzensoep. Ook wel Mercimek Corbasi genoemd. Deze soep is een bekend soepje wat overal in Turkse restaurants geserveerd wordt. De ene keer met en de ene keer zonder tomatenpuree. Afhankelijk in welke streek van Turkije je dit eet. Gelukkig is soep van nature glutenvrij en past deze goed in het glutenvrije dieet. Ook nieuwsgierig naar het recept? Check dan gauw hieronder. Hier is het in ieder geval een favoriet!
Lees VerderMercimek Corbasi (Turkse Linzensoep)

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief