Witte Triangelbroodjes

Heb jij ook behoefte aan een vers glutenvrij broodje, wat luchtig en zo licht als een wolk is en net niet wegvliegt van je bord :) Maar ook geen zin om te lang in de keuken te staan? Ik hoor je al denken, never dat dit mij gaat lukken! Nou geloof me, dit kan jij ook, in minder dan 1,5 uur tijd heb jij dit lekkere broodje geserveerd op tafel. Wie wil dit nou niet tijdens de zomervakantie?! Lekker en toch makkelijk eten. IK wel in ieder geval! Moeders wil ook met de beentjes omhoog hhahha, maar haar kind niet te kort doen.

Witte triangel broodjes

Recipe by OuafaeDifficulty: makkelijk
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

17

minutes
Rijstijd

1

uur

Ingrediënten

  • 300 gram Nutrifree per pan mix

  • 275 gram lauwwarm water

  • 4 gram gedroogde gist

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 1 theelepel suiker of honing

  • 1 theelepel zout

  • Extra nodig
  • Standmixer + vlinderhaak

  • Rijstmeel

  • 2 vellen bakpapier + bakplaat

  • plantenspuit met water

  • braadslede

Bereidingswijze

  • Meng het water met gist en suiker/honing en laat 5 minuten staan.
  • Voeg het meel toe en mix tot alles goed gemengd is. Voeg dan al mixend het zout en olie toe en mix goed door. Schraap de zijkanten naar het midden en mix op hoogste stand voor 7 minuten.
  • Vet een mengkom in met wat zonnebloemolie. De keuze van de kom is belangrijk bij de grote/dikte van de broodjes. Hoe dieper en klein de mengkom hoe hoger het deeg rijst en dikker de broodjes zijn.
  • Giet het deegbeslag in de ingevette mengkom, breng met een natte of ingevette spatel het deeg mooi bij elkaar tot een deegbal. Dek af en laat circa 1 uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is.
  • Warm in de laatste 20-25 minuten rijstijd de oven op 250 C met onderin een braadslede.
  • Neem een vel bakpapier en bestrooi er rijstmeel over. Kiep het deeg in de kom om op het vel papier.
  • Snijd met een deegschraper of mes de deegcirkel in 6 punten. Strooi eventueel wat rijstmeel op de deegschraper of mes om plakken te voorkomen. Pak de punten voorzichtig op de schraper of taartmes en leg ruim verdeeld op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Spray of smeer de broodjes in met water. Strooi wat rijstmeel over de broodjes met een zeefje.
  • Kook 300 ml water
  • Schuif de broodjes in het midden van de oven en giet gekookt water in de braadslede. Bak 2 min op 250 C, verlaag dan de temperatuur naar 220 C en bak verder af tot goudbruin in circa 15 minuten. Laat de broodjes afkoelen op rooster bekleed met een schone theedoek. Daarna zijn de broodjes indien gewenst in te vriezen. Piep ze voor gebruik op in de oven op 180 C voor circa 8-10 minuten.

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief