Dit recept geeft 2 bakplaten aan broodjes je kunt ook de helft vh recept nemen of wat grotere driehoeken uitsnijden voor grotere broodjes. Deze zijn best klein.
Eet ze lekker vers op. Dan zijn ze het lekkerst of vries ze in.
Zachte croissantbroodjes
Porties
4
portiesVoorbereide tijd
30
minutesKooktijd
40
minutesIngredientEN
200 ml heet water
200 ml bruisend water
200 ml lauwe melk
- Bij elkaar moet het een lauw geheel worden!
100ml zonnebloemolie
1 theelepel broodverbeterpasta van allergento
60 gram suiker
10 gram gedroogde gist
- Mengen tot de gist is opgelost
1 eetl Griekse yoghurt
720 gram glutenvrije bloem ( ik heb 2/3 ●Allergento witte broodmix gebruikt en 1/3 deel schär brotmix)
10 gram zout
- Extra:
Circa 150 gram zachte roomboter en pizzames
1 losgeklopte ei
1 flinke eetl yoghurt
Werkwijze
- Goed mixen, vergeet na 30 sec de zijkanten niet mee te schrapen. Mix in totaal voor 7 min op middelste stand.
- Schraap de zijkanten nr t midden zodat het 1 geheel wordt. Dek af en laat 45 min rijzen op een warme plek.
- Bestrooi je deeg met glutenvrijmeel en Stort je deeg op een met meel bestrooid werkvlak.
- Druk zachtjes ( niet veel lucht uitdrukken!) Het deeg tot een langwerpige staaf en snijd 8 gelijke stukken ervan.
Rol ze tot bollen. En leg ze op een dienblad die je bestrooid hebt met gv meel.
Zie video op mijn Facebookpagina - Maak je werkvlak even schoon en strooi ruime hoeveelheid meel op je werkvlak Ivm plakken.
- Neem je eerste bol en Druk deze uit tot een cirkel.
- Smeer er wat zachte roomboter op.
Neem de 2de bol en doe hetzelfde met elke laag wat roomboter. - Neem 4 bollen per stapel! Dus je krijgt 2 stapels met 8 bollen.
Werk alles af. - Druk je stapel deeg nog wat verder uit tot een grote cirkel.
Snijd zoals in het filmpje de cirkel in 3hoekjes. - Dit is het moment dat je evt wat vulling kunt toevoegen. Denk bv aan een stukje chocola, kaas of een worstje, bedenk maar wat.
- Maak een sneetje in het bovenste stuk vd driehoek en Rol het luchtig op tot een croissant door van buiten nr binnen te rollen.
- Leg op een bakplaat met bakpapier.
Werk alles af. - Smeer ze in met het ei/yoghurt mengsel
En bestrooi ze evt met wat zaadjes - Laat rijzen voor 30 a 45 min tot ze in omvang Bijna! Verdubbeld zijn.
- Bak ze met stoom tot goudbruin
- Bakken met stoom zie post op mijn facebookpagina voor een how to