Over mij

Over Ouafae

Hi lieve volgers! 

 

Sommige kennen mij al van facebook of Instagram, maar laat ik mij eens voorstellen aan mijn nieuwe volgers. 

 

Ik ben Ouafae, getrouwd met mijn lieve echtgenoot Mehmet. Samen zij wij ouders van 3 kinderen. In het dagelijks leven werk ik in de jeugdzorg en zijn mijn hobby’s bakken, creatief bezig zijn, mensen bij elkaar brengen en genieten van het leven. Bakken is altijd mijn passie geweest, en kan daar onwijs van genieten! Het geeft mij rust en ontspanning en anderen te zien genieten van wat ik klaarmaak geeft mij een voldaan gevoel. 

 

Toen mijn jongste zoon Ayman in juni 2021 de diagnose coeliakie heeft gekregen moest het roer in mijn traditionele bakleven om. Dit was moeilijk, heel moeilijk! Een korte rouwperiode ging van start. Maar verdrietig zijn en niets doen was niet de oplossing. We moesten er toch het beste van maken. Kort erna ontstond de innerlijke drive om Ayman niets tekort te doen, en overal waar hij normaal van genoot glutenvrij te leren maken. 

 

Ondertussen heb ik een boel volgers op de socials. En een drukbezochte website boordevol met glutenvrije recepten. De zoektocht die wij als gezin zijn aangegaan deel ik graag met jullie. Ik weet hoe onwijs moeilijk het soms kan zijn om met coeliakie te leven en wat voor aanslag het kan hebben op leven. Even een lekker hapje buiten de deur is niet meer vanzelfsprekend en socializen met familie en vrienden kan bijna niet zonder het organiseren ervan. 

 

De moeilijkheden buiten ons huis kunnen wij alleen veranderen door met elkaar te blijven delen wat coeliakie inhoudt en bewustwording te creëren over wat dit betekent voor diegene die een glutenvrij dieet MOETEN volgen. Hopelijk dat coeliakie meer bekendheid gaat krijgen en dat steeds meer horeca hierin mee bewegen en ook een glutenvrije kaart ontwikkelen. Ook bekendheid onder familie en vrienden is van belang wil je dat er rekening gehouden wordt met de coeliakiën onder ons. 

 

Voor thuis heb ik een prachtig mooi glutenvrij bakboek die binnenkort wordt gelanceerd. Hopelijk maak ik daarmee het glutenvrije leven voor veel makkelijker en kunnen we allemaal genieten van veel glutenvrij lekkers, net zoals ieder ander! Ik hoop dat jullie van deze rit net als ons er ontzettend veel van leren. En genieten van al het lekkers waar we wel van kunnen eten. Geniet van de heerlijke makkelijke recepten en bak zelf de heerlijkste broodjes, hapjes, cakes en koekjes. 

 

Heb je vragen of opmerkingen schroom dan niet om hulp te vragen. We zijn er voor elkaar te ondersteunen en te helpen! 

 

Heel veel bakplezier! 

 

Liefs Ouafae en Ayman