Benodigdheden

2 rijpe bananen

80 gram zonnebloemolie

100 gram licht bruine basterdsuiker

2 theelepels vanille extract

1 zakje vanilliesuiker

125 gram lauwwarme lactosevrije melk

1 ei maat M

120 gram Schär kuchen und kekse

75 gram havermeel

45 gram glutenvrije havermout

5 gram bakpoeder

1/2 eetlepel maanzaad

100 gram diepvries frambozen

Extra nodig

Voor de crumble topping

50 gram havermout

50 gram bruine basterdsuiker

30 gram zachte roomboter of margarine

1 muffin of cupcake bakvorm

11 muffinpapiertjes

ijslepel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200C hete luchtstand.
  2. Meng de meelsoorten met het bakpoeder en maanzaad en zet apart.
  3. Prak de bananen heel fijn en zet apart.
  4. Mix in een mengkom de suiker, het ei, vanillesuiker, olie en melk voor een paar minuten.  
  5. Voeg de fijngeprakte banaan toe en mix weer heel goed tot er veel luchtbelletjes ontstaan. 
  6. Voeg de meelsoortenmengsel toe en mix er kort doorheen tot je het meel niet meer ziet. 
  7. Knijp in de bevroren frambozen zodat je kleine losse stukjes krijgt. Mix het meeste door het beslag en houd wat apart voor de topping.
  8. Verdeel de muffinvormpjes over de bakvorm en doe in elke vorm een flinke ijslepel beslag.
  9. Knijp de ingrediënten voor de crumble samen en verdeel over elk vormpje. Doe daarop nog wat frambozenstukjes.
  10. Bak de muffins 5 minuten op 200 C en draai vervolgens de temperatuur naar 170 C. Bak dan nog circa 15 a 20 minuten. Gebruik een tandenstoker na 15 minuten om te checken of deze er droog uit komt. Let op, elke oven bakt anders!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten