Couscous salade
Heerlijke frisse couscous salade met een mediterraanse smaakje. Lekker en makkelijk voor een lunch of als hoofdmaaltijd op een warme zomerdag.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Aantal
6 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
450 gram glutenvrije couscous
rucola
fetakaas
half potje zwarte olijven
3 bosuitjes of 1 kleine rode ui
Fijngehakte platte peterselie
paar blaadjes verse munt fijngesneden
paar blaadjes verse basillicum fijngesneden of gedroogde
1 theelepel oregano, zwarte peper
sap van 1 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
rode puntpaprika in fijne blokjes
3 trostomaten in fijne blokjes
1 klein blikje kikkererwten
komkommer in kleine blokjes
paar augurken in kleine blokjes
6 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
Bereidingswijze
- Bereid de couscous voor volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat goed afkoelen.
- Snijd alle groente in kleine blokje en kruimel de feta.
- Meng de kruiden, zout, citroensap, azijn en olie voor de dressing.
- Meng alles samen. Voeg de dressing pas toe kort voor het nuttigen van de salade.