Gehaktrolletjes
Heerlijke zachte deegrolletjes met een vulling van gehakt en groente. Heerlijk als snack bij de borrel of als hartig tussendoortje
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Baktijd
20 minuten
Aantal
16 stuks
rijstijd
45 minuten
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
8 gram gedroogde gist
1 theelepel suiker
300 gram lauwwarm water
300 gram Schär bröt
1 theelepel psylliumvezels
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
GEHAKTVULLING
300 gram gehakt
zak Italiaanse groente (400 gram)
zout en zwarte peper naar smaak
1 theelepel paprikapoeder
cayennepeper naar smaak
oregano naar smaak
basilicum naar smaak
Geraspte kaas
Extra nodig
Mengeling van rijstmeel en fijne maismeel
Standmixer met vlinderhaak
losgeklopt ei
Bereidingswijze
- Maak het deeg klaar: Mix de suiker, gist en water samen. Meng het meel, psyllium en zout samen en voeg 2/3 toe aan het gistmengsel. Roer door met een garde en voeg vervolgens de rest van het meelmixje, het zout en olie toe. Mix op de hoogste stand in circa 7 minuten tot een plakkerig deeg. Breng het deeg samen met een deegschraper en laat afgedekt rijzen in een ingevette kom voor 30 minuten
- Bak intussen het gehakt rul in wat olie en voeg de groenten en kruiden toe. Bak tot het gaar is en proef of de smaak naar wens is. Laat afkoelen.
- Wanneer het deeg gerezen is, druk je met een spatel de lucht uit het deeg door vouwende bewegingen te maken. Strooi daarna wat van het rijst/maismeelmengsel op je werkvlak en deeg. Stort het deeg en kneed het deeg flink door tot het stevig is. Strooi nogmaals ruim rijst/maismeel op je werkvlak en rol het deeg uit tot vierkante lap van circa 1 cm dik.
- Verdeel de vulling erover en bestrooi met geraspte kaas en rol de deeglap op tot een rol. Snijd met een scherp mes stukken af van 3 cm dik. Verdeel over 2 bakplaten die je bekleed hebt met bakpapier.
- Druk de deegrolletjes iets platter en smeer losgeklopt ei over de bovenkant en zijkant van het deeg. Dek af met huishoudfolie en laat rijzen voor 15-30 minuten.
- Verwarm ondertussen de oven op 200 C hete luchtstand. Bak na rijstijd de gehaktrolletjes goudbruin in circa 20 minuten.