Benodigdheden

8 gram gedroogde gist

1 theelepel suiker

300 gram lauwwarm water

300 gram Schär bröt

1 theelepel psylliumvezels

1 theelepel zout

2 eetlepels olie

GEHAKTVULLING

300 gram gehakt

zak Italiaanse groente (400 gram)

zout en zwarte peper naar smaak

1 theelepel paprikapoeder

cayennepeper naar smaak

oregano naar smaak

basilicum naar smaak

Geraspte kaas

Extra nodig

Mengeling van rijstmeel en fijne maismeel

Standmixer met vlinderhaak

losgeklopt ei

Bereidingswijze

  1. Maak het deeg klaar: Mix de suiker, gist en water samen. Meng het meel, psyllium en zout samen en voeg 2/3 toe aan het gistmengsel. Roer door met een garde en voeg vervolgens de rest van het meelmixje, het zout en olie toe. Mix op de hoogste stand in circa 7 minuten tot een plakkerig deeg. Breng het deeg samen met een deegschraper en laat afgedekt rijzen in een ingevette kom voor 30 minuten
  2. Bak intussen het gehakt rul in wat olie en voeg de groenten en kruiden toe. Bak tot het gaar is en proef of de smaak naar wens is. Laat afkoelen.
  3. Wanneer het deeg gerezen is, druk je met een spatel de lucht uit het deeg door vouwende bewegingen te maken. Strooi daarna wat van het rijst/maismeelmengsel op je werkvlak en deeg. Stort het deeg en kneed het deeg flink door tot het stevig is. Strooi nogmaals ruim rijst/maismeel op je werkvlak en rol het deeg uit tot vierkante lap van circa 1 cm dik.
  4. Verdeel de vulling erover en bestrooi met geraspte kaas en rol de deeglap op tot een rol. Snijd met een scherp mes stukken af van 3 cm dik. Verdeel over 2 bakplaten die je bekleed hebt met bakpapier.
  5. Druk de deegrolletjes iets platter en smeer losgeklopt ei over de bovenkant en zijkant van het deeg. Dek af met huishoudfolie en laat rijzen voor 15-30 minuten.
  6. Verwarm ondertussen de oven op 200 C hete luchtstand. Bak na rijstijd de gehaktrolletjes goudbruin in circa 20 minuten.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten