Benodigdheden

350 gram rundergehakt

1 ui gesnipperd

1 rode paprika in blokjes of zak Mexicaanse of Italiaanse roerbakgroente

Paar takjes koriander en paar takjes platte peterselie fijngeknipt

1 blik mais

1 grote pot bruine bonen uitgelekt en afgespoeld

1 blik tomatenblokjes of 1 pak gezeefde tomaten

2 blokjes runderbouillon (halal) of groentebouillonblokjes

1/2 theelepel sambal

1 theelepel tomatenpuree of Turkse paprikapuree

1 teentje knoflook

Extra nodig

Kruiden

1/2 theelepel zwarte peper

1 theelepel chilipeper (mag minder wanneer je niet van pittig houdt)

Paar Chilivlokken naar smaak en gewenste pittigheid)

1 theelepel cayennepeper

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel gedroogde basilicum

1/2 theelepel oregano

beetje zout naar smaak

zonnebloemolie of olijfolie of mengeling

ongeveer 500-750 ml gekookte water

Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt rul in wat olie en pers het knoflookteentje er op. Voeg de gesnipperde ui toe en bak voor een paar minuten samen.
  2. Voeg de paprikablokjes en de bouillonblokjes toe. Fruit goed samen tot de groentes glazig zijn geworden
  3. Voeg de tomatenblokjes/gezeefde tomaten, de kruiden toe en roer goed door. Wanneer de saus begint te koken voeg je gekookt water toe . Laat koken en zet het vuur laag en laat rustig doorkoken/sudderen voor ongeveer 1 uur.
  4. Voeg in de laatste 10 minuten de bruine bonen en de mais toe. Laat kort mee sudderen. Voeg als laatste de fijngeknipte peterselie/koriander toe.
  5. Serveer de chili corn carne met gekookte rijst

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten