Benodigdheden

500 gram lauwwarm water

600 gram Caputo Fioreglut meel (2 delen: 250 gram + 350 gram)

5 gram gedroogde gist

10 gram suiker/honing

15 gram zout

25 gram (olijf)olie

Extra nodig

Pizzasteen of bakplaat

Mengsel van rijstmeel/maismeel

Olijfolie

Ingrediënten voor topping:

blik tomatenblokjes/frito tomatensaus/ Tomatensaus met kruiden etc

tonijn/rode ui/olijven/geraspte kaas/mozarella bolletjes

mozzarella/ basilicum

Salami/kaas

Bereidingswijze

  1. Voordeeg: Meng in een mengkom het lauwwarme water met de suiker/honing en de gist met een garde en voeg 250 gram meel toe. Mix met een garde tot een beslag. Laat 20 minuten rusten.
  2. Voeg de rest van het meel, het zout en de olie toe en mix voor 15 minuten met een standmixer op de hoogste stand. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen.
  3. Vet een kom in men bol het deeg op. Laat in de kom rijzen voor 1 uur.
  4. Verdeel het deeg in 4 stukken van 290 gram en bol op. Wikkel elk bol in huishoudfolie en laat op kamertemperatuur 6- 8 uur rijzen. Bewaar daarna in de koelkast als je het niet meteen gaat gebruiken
  5. Maak een mengeling van rijstmeel en maismeel en strooi op je werkvlak of op een bakpapiertje. Spreid een bol deeg vanuit de binnenkant naar buiten. Laat de randen een beetje dikker dan het midden. Smeer de randen in met olijfolie. Bak de pizza voor 6 minuten in een voorverwarmde oven op 250 C voor 6 minuten. (het liefst op een pizzasteen, als je deze niet hebt kun je en bakplaat omgedraaid goed mee laten opwarmen in de oven. En hierop bakken. Schuif de pizza met bakpapier in de oven.
  6. Haal de pizzabodem uit de oven en smeer wat tomatensaus erop en gebruik een topping naar wens. Plaats vervolgens de pizza weer terug in de oven voor een paar minuten tot deze gaar is. Werk alle pizza’s af. Of maak alleen de bodems en verpak deze per stuk in huishoudfolie. Bewaar ze in de vriezer zodat je altijd een pizzabodem op voorraad hebt.


 

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten