Glutenvrije Pancakes
Heerlijke pancakes zoals wij deze kennen van vroeger! Mooie buigzame zacht romige pancakes die zo op tafel staan om onze allerjongste te verblijden, of gewoon jezelf er mee te verwennen mag natuurlijk ook :)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal
16 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
2 eieren M
60 gram suiker
300 gram karnemelk
220 gram Schär kuchen und kekse
Zakje vanillesuiker
20 gram gesmolten (room)boter
Bereidingswijze
- Klop de eieren met een garde samen met de suiker en vanillesuiker en voeg de karnemelk toe
- Zeef een deel van het meel erop en roer met een garde, voeg vervolgens de rest van het meel toe
- Voeg daarna de gesmolten boter toe en klop weer door. Als laatste voeg je de bakpoeder toe en klop je het tot een luchtig geheel
- Warm een koekenpan op en schep steeds met een ijslepel 3 hoopjes met voldoende ruimte tussen elk. Smeer het iets uit tot een mooie cirkel met de achterkant van een eetlepel. Bak op middelmatig vuur
- Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je de pancake op. Bak tot de andere kant ook goudbruin is geworden
- Serveer met honing en vers fruit