Benodigdheden

Voor het deeg

150 gram lauwe melk

130 gram lauw water

1 eetlepel melkpoeder

1 theelepel suiker

7 gram gedroogde gist

1 theelepel psylliumvezels

100 gram Finax witte broodmix

200 gram Allergento witte broodmix

4 snufjes zout

Topping

1 rode punt paprika

1 gele punt paprika

1/2 groene punt paprika of 2 turkse groene milde pepers

1 rode ui

Zonnebloemolie

Extra nodig

Frito tomatensaus

half zakje geraspte kaas

Gedroogde peterselie

Handmixer

Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de groentes in miniblokjes en bak kort voor 5 minuten met wat zonnebloemolie
  2. Breng op smaak met de kruiden en bak even mee
  3. Meng intussen in een grote mengkom het lauwe water en melk met de gist en suiker en laat 5 minuten staan
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en mix met een handmixer op hoogste stand voor een aantal minuten tot een luchtig deegbeslag
  5. Schep het deegbeslag in een grote spuit zak en knip een grote punt af
  6. Neem 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  7. Kies zelf welke vorm je wil spuiten. Ik heb 5 vierkanten gedaan maar die waren enorm gegroeid waardoor ik bijna een plaatpizza had en deze in vierkantjes heb moeten snijden. Dit is overigens ook een optie 🙂
  8. Spuit kleine vierkantjes of rechthoeken, cirkels, net wat jij wil!
  9. Spuit eerst een omlijning (dus de buitenkant) en vul daarna op met deegbeslag. Filmpje is te vinden op Facebook https://fb.watch/e_fSW62F9J/
  10. Laat steeds genoeg ruimte er tussen want tijdens het rijzen groeien ze best flink. Wil je dikke pizza's spuit ze dan dubbelop
  11. Smeer een ruime laag frito tomatensaus en schep daarop wat gebakken groente en daarop de geraspte kaas
  12. Als laatste bestrooi je er wat gedroogde peterselie
  13. Zet de oven aan op 50 C en leg een schaaltje water onderin. Schuif de pizzastukken in de oven en laat rijzen voor 30 minuten. Zet de oven na 5 minuten uit!
  14. Na de 30 minuten haal je de pizzastukken eruit en warm je de oven op 200 C voor 15 minuten
  15. Schuif de pizza's weer in de oven en bak tot ze goudbruin aan de onderkant
  16. Laat iets afkoelen en smullen maar! Snijd eventueel in stukken

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten