Benodigdheden

350 gram lauw water

19 gram gedroogde gist

40 gram suiker

520 gram glutenvrije meel>ik heb witte broodmix van Allergento gebruikt, maar een ander merk kan ook

7 gram zout

5.5 gram xanthangum

4.5 gram bakpoeder

3 eieren M

2 theelepels azijn

75 gram olijfolie

Bereidingswijze

  1. Meng het water, gist en suiker met elkaar en laat 5 minuten staan
  2. Voeg de overige ingrediƫnten in de mixer en mengen voor 30 seconden. Schraap de zijkanten goed mee en mix op hoogste stand voor 5 min
  3. Doe het deegbeslag in een spuitzak en knip een ruim puntgat af en spuit op een bakplaat met bakpapier staafjes
  4. Laat rijzen voor 10 min op een warme plek. Ik heb ze zelf in een warme oven op 40-50 C laten rijzen
    Na 10 min eruit halen en de oven op 220 graden zetten. Buiten de oven laten rijzen mag ook
  5. Spuit je broodjes in met water en bak ze goudbruin
  6. Leg na het bakken op een rooster en laat ze iets afkoelen onder een schone theedoek. Smeer ze dan in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten