Benodigdheden

180 gram suiker

220 gram olie

Zakje vanillesuiker

4 eieren op kamertemperatuur

7.5 gram bakpoeder

5 geraspte wortels (kleine) of 3 grote

100 gram grof gemalen walnoten

1 eetl kaneel

2 theelepels gemberpoeder

1 eetl koekkruiden

Sap van een halve sinasappel

1 theel xanthangum

1 theel psyliumvezels

205 gram glutenvrije meel (classicmeel allergento)

Extra nodig

Frosting

250 gram mascarpone

250 roomkaas

200 gram gesmolten witte chocola

200 ml koude slagroom

2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  1. Meng de meel en bakpoeder samen en zet even weg.
  2. Meng alle ingrediënten behalve je bloemmengsel samen en klop lekker luchtig ongeveer 5 min op hoogste stand.
  3. Zeef je bloemmengsel erboven en klop op stand 1 kort door tot je geen meel meer ziet.
  4. Schep het beslag op een bakplaat met papier en bak in voorverwarmde oven op 160 graden voor 20 min tot je satéprikker droog uitkomt.
  5. Pak nog een vel papier en stort hier je plaat cake op en haal het vel los van je cake waarmee je het gebakken hebt.
  6. Rol je cake meteen warm op met behulp van je nieuwe vel bakpapier
  7. Wikkel de Rol in een theedoek en laat volledig afkoelen
  8. Maak je frosting door alles op te kloppen tot een luchtige vulling en laat iets koelen in de koelkast. Dan wordt ie steviger
  9. Neem je Rol en rol het voorzichtig open en smeer je vulling erop. Rol weer op en wikkel het terug in bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
  10. Werk af naar wens. Ik heb restjes vulling gespoten en walnoten en karamel gebruikt.

 

 


 

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten