Glutenvrije carrot cakerol
Niets zo heerlijk dat dit perfecte glutenvrije gebakje voor een herfstachtige dag. Heerlijk kruidig en warm van smaak en zeer eenvoudig om te maken!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Baktijd
40 minuten
Aantal
6
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
180 gram suiker
220 gram olie
Zakje vanillesuiker
4 eieren op kamertemperatuur
7.5 gram bakpoeder
5 geraspte wortels (kleine) of 3 grote
100 gram grof gemalen walnoten
1 eetl kaneel
2 theelepels gemberpoeder
1 eetl koekkruiden
Sap van een halve sinasappel
1 theel xanthangum
1 theel psyliumvezels
205 gram glutenvrije meel (classicmeel allergento)
Extra nodig
Frosting
250 gram mascarpone
250 roomkaas
200 gram gesmolten witte chocola
200 ml koude slagroom
2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
- Meng de meel en bakpoeder samen en zet even weg.
- Meng alle ingrediënten behalve je bloemmengsel samen en klop lekker luchtig ongeveer 5 min op hoogste stand.
- Zeef je bloemmengsel erboven en klop op stand 1 kort door tot je geen meel meer ziet.
- Schep het beslag op een bakplaat met papier en bak in voorverwarmde oven op 160 graden voor 20 min tot je satéprikker droog uitkomt.
- Pak nog een vel papier en stort hier je plaat cake op en haal het vel los van je cake waarmee je het gebakken hebt.
- Rol je cake meteen warm op met behulp van je nieuwe vel bakpapier
- Wikkel de Rol in een theedoek en laat volledig afkoelen
- Maak je frosting door alles op te kloppen tot een luchtige vulling en laat iets koelen in de koelkast. Dan wordt ie steviger
- Neem je Rol en rol het voorzichtig open en smeer je vulling erop. Rol weer op en wikkel het terug in bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
- Werk af naar wens. Ik heb restjes vulling gespoten en walnoten en karamel gebruikt.