Benodigdheden

250 gram glutenvrije havervlokken

70 gram noten naar wens

een volle hand zaden naar keus (lijnzaad, sesamzaad, chiazaad, pompoenzaad (wegen)

1/2 theelepel zout

1 theelepel kaneel

45 gram kokosolie of olijfolie

90 gram honing of ahornsiroop

paar druppels vanille-extract

50 gram gedroogd abrikoos/vijgen

50 gram cranberries/rozijnen

Extra nodig

Bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd het gedroogd fruit in blokjes en zet apart.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de honing of agavesiroop toe samen met het vanille-extract.
  4. Roer de noten, zaden en haver samen en voeg het honing/olie mengsel toe. Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  5. Bak alroerend om de 10 minuten in 35 minuten licht goudbruin. (3x 10 minuten en 1x 5 minuten) Voeg in de laatste 10 minuten de kokosvlokken eventueel toe.
  6. Haal uit de oven en roer het gedroogde fruit erdoor. Eventueel na het afkoelen de chocoladedruppels of cacaonibs

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten